Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που στερεί ακόμη και τη στοιχειώδη οικονομική στήριξη σε αυτοαπασχολούμενους με προβλήματα υγείας ή και αναπηρίας εξαιτίας ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων.

Παράλληλα, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα Τετάρτη, στις 9 το πρωί, για να απαιτήσει τη στήριξη που δικαιούνται αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας από παθολογικά αίτια ή ατυχήματα.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «συνάδελφος καρκινοπαθής ο οποίος ταλαιπωρείται από τον Ιούλη και έχει κλειστό το μαγαζί του, λόγω της αναγκαίας θεραπείας, αφού έγινε "μπαλάκι" από τον ΕΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ, περιμένει ακόμα να του αναγνωριστεί κάποια στοιχειώδης αποζημίωση, αφού εδώ και μήνες δεν μπορεί να εργαστεί και αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Δεύτερη περίπτωση αφορά συνάδελφο, που μετά από ατύχημα τον Απρίλη του 2019 έχει χάσει και τα πέντε δάχτυλα του ενός χεριού και δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Η αιτιολογία είναι η μη "ταμιακή ενημερότητα" την ημέρα του ατυχήματος. Ωστόσο, αρκετό διάστημα πριν το ατύχημα κατέβαλε τις τρέχουσες εισφορές. Επισημαίνουμε ακόμα ότι η απόρριψη του αιτήματός του έγινε σχεδόν ένα μήνα μετά από την καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης των χρεών του».

Τέλος, η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών καλεί κάθε σωματείο να διεκδικήσει αγωνιστικά: Να αποζημιώνεται κάθε συνάδελφος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά από 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του. Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας που δεν του επιτρέπει να εργαστεί, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολούμενους, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του. Αναστολή των υποχρεώσεών του σε ασφαλιστικό ταμείο, εφορία, ΔΕΚΟ και τράπεζες για όσο διάστημα παραμένει εκτός εργασίας. Δωρεάν, σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Κατάργηση της εισφοράς για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ