Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ PDS
Στάση εργασίας ενάντια σε συνδικαλιστική δίωξη

Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα εργαζόμενοι στην PDS ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου - συνδικαλιστή, ύστερα από κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή αναφέρει ότι ο εργαζόμενος που απολύθηκε είναι εκλεγμένος, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του κλαδικού Σωματείου και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής.

Το πρόσχημα της απόλυσης «είναι η "μη συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρείας"», δηλαδή με τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η απόλυση του επιδόθηκε ένα τέταρτο πριν από τη λήξη της βάρδιάς του, Παρασκευή απόγευμα, «γιατί ήξεραν ότι θα υπάρξει ξεσηκωμός από τους εργαζόμενους».

«Τον συνάδελφο», σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή, «δεν τον απολύουν γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά γιατί είναι πρωτοπόρος αγωνιστής, 13 χρόνια εργαζόμενος στην PDS». Σε συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία, η τελευταία δεν δέχθηκε να ανακαλέσει την απόλυση και ισχυρίστηκε ότι έγινε για λόγους απόδοσης!

Το Σωματείο έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ