Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Ανατολική Αττική

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Εργάτη αν θέλεις να αναπνεύσεις, τον καπιταλισμό πρέπει να ανατρέψεις»: Το σύνθημα αυτό αντήχησε δυνατά χτες στο λιμάνι του Πειραιά, στο συλλαλητήριο των σωματείων και των φορέων της πόλης.

Ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες, εργάτες στις προβλήτες, εκπαιδευτικοί, εργάτες στη χημική βιομηχανία και την ελαιουργία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα νοσοκομεία, μαθητές, φοιτητές διαδήλωσαν χτες ενάντια σε ό,τι τους πνίγει, στην πολιτική που τους στερεί τη ζωή.

Στην κεντρική ομιλία, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αφού χαιρέτισε τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι σε διάφορους χώρους και κλάδους, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των ΗΠΑ. Αναφερόμενος στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου για τον Πειραιά και το λιμάνι αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Πειραϊκή, Λιπάσματα, COSCO), υπογράμμισε ότι αυτά δεν γίνονται για την ευημερία των εργαζομένων αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Υπάρχουν, τόνισε, δύο Ελλάδες: Η Ελλάδα των επιχειρηματιών και των κερδών και η Ελλάδα των θυμάτων της εκμετάλλευσης, της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και καταστροφής. Τέλος, έκλεισε την ομιλία του καλώντας στη σύσκεψη των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του Πειραιά στις 18 Ιούνη.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΣΠΑΤΑ
ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΣΠΑΤΑ
Στο συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάληξη στον ΟΛΠ - COSCO χαιρέτισαν ο Ακης Αντωνίου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, και η Αννα Καραγιάννη, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής οργάνωσε συλλαλητήριο στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα. Μαζική ήταν η συμμετοχή από τα συνδικάτα της δύναμης του Εργατικού Κέντρου. Ομιλίες στη συγκέντρωση έκαναν ο Μέντης Δαμασκηνός, πρόεδρος του ΕΚ, και η Σοφία Αρβανίτη από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ακολούθησε μαζική εξόρμηση μέσα στο Εκπτωτικό Χωριό, όπου μεταξύ άλλων αναδείχθηκε η ανάγκη του αγώνα για υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ