Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψήφισε το νέο «δωράκι» για τις εργοδοτικές εισφορές

Υπερψηφίστηκε χτες από την κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία δίνεται ένα ακόμα «δωράκι» στο κεφάλαιο για τις εργοδοτικές εισφορές. Η κυβερνητική τροπολογία, «βελτιώνοντας» το αντεργατικό πρόγραμμα «Συν-Εργασία», εκτός από τη μείωση των ωρών εργασίας έως και 50% με μονομερή απόφαση του εργοδότη και την ταυτόχρονη μείωση του μισθού των εργαζομένων κατά 20% που ήδη προβλεπόταν, τώρα προσθέτει ότι το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει το 60% των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που ο εργοδότης έχει υποχρεώσει τον εργαζόμενο να μην εργάζεται!

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με την κατάθεση της τροπολογίας ζήτησε την απόσυρσή της, ενώ στην ψηφοφορία την καταψήφισε.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προέβλεπε την κύρωση σύμβασης της «δωρεάς» του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» για την προμήθεια αεροσκαφών και ελικοπτέρων για το ΕΚΑΒ. Ο Γ. Λαμπρούλης ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι οι δωρεές από τους εφοπλιστικούς ομίλους είναι μία σταγόνα στον ωκεανό κερδών που βγάζουν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ έχουν στόχο κυρίως την ενσωμάτωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ