Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία ενόψει και της τουριστικής περιόδου

Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας, εν μέσω πανδημίας και εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου, κάνει η Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ, απαιτώντας άμεση κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Πολυγύρου, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ, με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Πολυγύρου δεν διαθέτει εργαστήριο για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, διαθέτει μόλις 10 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, ενώ λειτουργούν μόνο 4 από τις 6 κλίνες ΜΕΘ. Από τις κινητές μονάδες Υγείας που έχουν εξαγγελθεί, μόλις μία έχει στελεχωθεί, ενώ το ΕΚΑΒ διαθέτει μόλις 3 ασθενοφόρα ανά 8ωρη βάρδια για την κάλυψη των αναγκών ενός μεγάλου νομού, με τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και δύσκολο οδικό δίκτυο. Τα κενά στα Κέντρα Υγείας του νομού και στο Νοσοκομείο Πολύγυρου είναι μεγάλα, με συνέπεια οι ασθενείς να πρέπει να μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη.

Οπως επισημαίνει η ΤΟ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, η επιστολή φορέων της Χαλκιδικής προς τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα της Υγείας στο νομό, όπως και το αίτημα του δήμου Σιθωνίας προς τους Συλλόγους Ενοικιαζόμενων Δωματίων της περιοχής για την παροχή δωματίων για τη διαμονή και σίτιση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, «από τη μία επιβεβαιώνουν την άσχημη κατάσταση στην περιοχή και από την άλλη δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα: Μεταφορά της ευθύνης και του κόστους στην τοπική κοινότητα».

Και προσθέτει: «Ο νομός έχει μόνιμο πληθυσμό 110.000 άτομα, ενώ την καλοκαιρινή σεζόν τον επισκέπτονται έως και 1.300.000 τουρίστες. Είναι ένας νομός με πολύ μεγάλη έκταση και δύσκολη διασύνδεση μεταξύ των περιοχών του. Και σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, δεδομένων των ήδη υπαρχουσών ελλείψεων στις δομές Υγείας, δεν έχουν καθοριστεί καθόλου συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης, δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος για πιθανούς ασθενείς με τον ιό. Επίσης δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες μέθοδοι πρόληψης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως πιστοποιημένες μέθοδοι απολύμανσης κ.λπ.».

Μαζί με τη λήψη τέτοιων μέτρων, τονίζει, «είναι ανάγκη η πλήρης στήριξη των εργαζομένων, αυτών που πλήττονται στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού, προκειμένου να είναι σε θέση να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης».

«Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες βρίσκονται σε ανασφάλεια και απόγνωση, καλούνται να πληρώσουν για την κρίση, τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μεγαλοξενοδόχοι και τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του Τουρισμού - Επισιτισμού πλημμύρισαν στα κέρδη, με τη βοήθεια όλων των κυβερνήσεων. Σήμερα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει μόνιμες λύσεις στα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του νομού Χαλκιδικής», υπογραμμίζει η ΤΟ Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Παράλληλα με τα αιτήματα στήριξης όλων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, απαιτεί: Ενίσχυση του Νοσοκομείου Πολυγύρου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό εξοπλισμό, δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας σε μεγάλα χωριά όλων των δήμων. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό. Επάρκεια διαγνωστικών τεστ και πιστοποιημένων εργαστηρίων στις δημόσιες δομές Υγείας του νομού και δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια για το λαό. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα, όπως επίσης την ίδρυση νέων βάσεων, ώστε να καλύπτονται όλες οι περιοχές του νομού. Μόνιμο επαρκή μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου στον νομό Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ