Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματισμός εργαζόμενου στο δήμο Ζωγράφου

Ενας εργαζόμενος τραυματίστηκε την περασμένη Τρίτη σε εργατικό «ατύχημα» στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Ζωγράφου. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία πλυσίματος της χοάνης στην οποία πέφτουν τα απορρίμματα, όταν γλίστρησε και έπεσε, ενώ δεν υπήρχαν τα κατάλληλα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Στο χώρο βρέθηκε προχτές Τετάρτη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ανδρέας Καραβίδας, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους. «Αναδείχθηκαν οι σοβαρές διαχρονικές ευθύνες στον τομέα καθαριότητας που λειτουργεί υποστελεχωμένος, στηριζόμενος τις πιο πολλές φορές στις δυνάμεις και στα κουράγια των εργαζομένων που υπερβάλλουν εαυτό για να λειτουργεί η υπηρεσία», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σχολιάζει ακόμα πως η παρουσία στον χώρο μελών της Τεχνικής Υπηρεσίας «με εντολή για την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών μπροστά από τη χοάνη της μεταφόρτωσης, μετά το ατύχημα, αποδεικνύει τις ευθύνες της τωρινής δημοτικής αρχής όσο και των υπολοίπων που διοίκησαν το δήμο, γιατί ο σταθμός λειτουργούσε με ελλιπή μέτρα από την έναρξη λειτουργίας του σχεδόν μια 20ετία πριν».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να στελεχωθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας με το απαραίτητο μόνιμο με πλήρη δικαιώματα προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ