Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προετοιμάζουν την πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη

Την προετοιμασία για την επιτυχία της πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας στις 16 Ιούνη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Ενταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Αμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.

Μπροστά στην απεργία, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε χτες στάση εργασίας και Συνέλευση. Ο πρόεδρος του σωματείου, Δ. Βρύσαλης, έκανε εκτενή αναφορά στις αγωνιστικές δράσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, με τις οποίες έσπασε το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, αλλά και τρομοκρατίας που επιχείρησαν να επιβάλουν κυβέρνηση και διοίκηση σε όσους αγωνίζονται. Εγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους οι μέρες που απομένουν να είναι μέρες πλατιάς ενημέρωσης και προετοιμασίας για την επιτυχία της απεργίας.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο, ενάντια στις απολύσεις επικουρικών συναδέλφων τους. Στο νοσοκομείο απολύθηκε ήδη ένας από τους 26 επικουρικούς, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι. Κατήγγειλαν ότι αντί για πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όσων επιπλέον εργαζομένων χρειάζονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, απαιτούν μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) καθώς και ύπαρξη νέου σύγχρονου οργανισμού του νοσοκομείου, που να επαναφέρει όλες τις κομμένες οργανικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ