Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν την απαγόρευση συμμετοχής ενοικιαζόμενων σε Γενική Συνέλευση

Την απαράδεκτη στάση της εταιρείας «Johnson & Johnson», η οποία απαγόρευσε τη συμμετοχή ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο στις 10 Γενάρη, καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι είχαν κάθε δικαίωμα να είναι παρόντες στη Γενική Συνέλευση, όπου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόθεση της εταιρείας να δημιουργήσει 4η βάρδια, Σάββατο - Κυριακή. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα πως αν η εταιρεία θελήσει να λειτουργεί σε αυτήν τη βάση, να προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να απασχολούνται στην 4η βάρδια, με τα δικαιώματα και τις απολαβές που προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση. Ακόμα, να μην τροποποιηθεί καμία από τις ήδη ισχύουσες Συμβάσεις που προβλέπουν 8ωρο - 5ήμερο Δευτέρα έως Παρασκευή. Στο πλαίσιο αυτό ειπώθηκε πως είναι μια ευκαιρία να μονιμοποιηθούν εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Ως προς το ζήτημα της απαγόρευσης συμμετοχής στη συνέλευση τονίστηκε ότι οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι είχαν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους, να μοιραστούν τις αγωνίες τους, να προβάλουν τα αιτήματά τους, είχαν κάθε δικαίωμα να είναι στη συνέλευση γιατί είναι μέλη του κλαδικού Συνδικάτου.

Στην ανακοίνωση καταγγελίας της απαγόρευσης, Ομοσπονδία και Συνδικάτο απαιτούν να καταργηθεί το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας και τονίζουν ότι οι εταιρείες «έχουν κάθε λόγο να θέλουν να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και εργολαβικούς, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και την κερδοφορία τους. Σε τελική ανάλυση, πιο εύκολα μπορούν να διαχειριστούν εργάτες διασπασμένους, εργάτες διαφορετικών ταχυτήτων».

Υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν ανάλογες μεθοδεύσεις, απαιτούν ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και καλούν όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους ενοικιαζόμενους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ