Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Βγαίνουν σήμερα στον δρόμο για τις θέσεις εργασίας, το εισόδημα, την υγεία τους

48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του «Hilton» τη Δευτέρα και την Τρίτη

Σε στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και κινητοποίηση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική, με απόφαση του κλαδικού τους Συνδικάτου και επιχειρησιακών σωματείων.

Διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, και να απαγορευτούν οι απολύσεις όσο διαρκεί η πανδημία και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις όπου γίνεται χρήση του μέτρου της αναστολής και του προγράμματος «Συν-Εργασία».

Με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο θα πάρουν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο «Hilton», συνεχίζοντας τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους. Θυμίζουμε ότι τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για ανακαίνιση της πολυτελούς μονάδας, με δαπάνες που ανέρχονται σε 130 εκατ. ευρώ, φέρνουν μαζί τους ομαδικές απολύσεις για τους 350 εργαζόμενους. Σε νέα Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Γενάρη. Με τον τρόπο αυτό απαντούν στο «τελεσίγραφο» της εργοδοσίας που τους έχει καλέσει να υπογράψουν μέχρι τότε «οικειοθελείς αποχωρήσεις».

«Η προκλητική στήριξη της κυβέρνησης προς τους ξενοδόχους και τις μεγάλες εταιρείες εστίασης, μέσω επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών και άλλων διευκολύνσεων, δεν έχει σκοπό να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας. Το αντίθετο. Επιδιώκει να απαλλαγούν οι εργοδότες από κάθε κόστος και να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, γιατί αντιμετωπίζουμε όλοι μας παρόμοια κατάσταση στους χώρους δουλειάς», καταλήγει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ