Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να οριστεί άμεσα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου!

Να οριστεί άμεσα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, απαιτούν οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στο ΔΣ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης για μεθοδεύσεις και απουσία από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη για δυνατά σωματεία, για Εργατικό Κέντρο που να οργανώνει, να συντονίζει τον αγώνα. Η έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που βασανίζουν κάθε σπίτι εργάτη στην Εύβοια», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα».

Αναφερόμενοι στην κατάσταση που κυριαρχεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη μη διεξαγωγή του Συνεδρίου που είχε οριστεί για τον Δεκέμβρη αλλά και την απραξία και την απουσία κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης, επισημαίνουν: «Κι όμως, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ("ΕΜΕΙΣ - Συνεργαζόμενοι") παραλύει κυριολεκτικά το Εργατικό Κέντρο, ούτε καν ορίζει ημερομηνία Συνεδρίου. Μεθόδευσε τη λήξη της θητείας της διοίκησης αναβάλλοντας επανειλημμένα το Συνέδριο (τελευταία ημερομηνία που είχε οριστεί ήταν η 18/12). Προχώρησε στον ορισμό προσωρινής διοίκησης και δεν δείχνει καμία πρόθεση να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του. Μάλιστα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνέδριο τον Μάη!».

Προσθέτει ότι η εν λόγω παράταξη «έχει επιλέξει να "κατεβάσει ρολά" στο Εργατικό Κέντρο. Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την οργάνωση του αγώνα, για την υπεράσπιση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Δεν συνεδριάζει ούτε το ΔΣ. Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος του ΕΚ Εύβοιας και άλλα μέλη της παράταξής τους δεν δίστασαν να βρεθούν στην πρόσφατη κινητοποίηση που οργανώθηκε από τα σωματεία, χωρίς καμία δική τους συμβολή, για να φωτογραφηθούν και να κάνουν δηλώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούν να οριστεί άμεσα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, το οποίο, όπως σημειώνουν, «θα μπορούσε να αποτελέσει κορυφαία διαδικασία για την εργατική τάξη του νομού, να συμβάλει ώστε να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις».

Απευθύνουν κάλεσμα στα σωματεία της Εύβοιας «να δυναμώσουν τον συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή δράση για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που ζούμε». Στη συνέχεια καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν τα σωματεία και «να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι πρωτοστατούν και δυναμώνουν τους αγώνες που έχουμε ανάγκη σήμερα και ποιοι τους εμποδίζουν».

Τονίζουν επίσης ότι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας θα πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, αφού «η πορεία που θα ακολουθήσει το Εργατικό Κέντρο μετά το Συνέδριο μπορεί είτε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος της περιοχής μας για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, είτε να συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο σε αυτήν τη διαδικασία και αυτό αφορά κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία η μάχη για να βγει από το τέλμα, να γίνει αποκούμπι των εργατών (2022-06-22 00:00:00.0)
Το Σαββατοκύριακο το 30ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας (2019-02-21 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια για διενέργεια νόθου «συνεδρίου» (2018-10-04 00:00:00.0)
Μεθοδεύει νόθα συνέδρια, με τους εργαζόμενους στο σκοτάδι (2018-02-23 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για το συνέδριο της ΟΔΠΤΕ (2012-11-24 00:00:00.0)
Δε θέλουν συνέδριο της ΕΦΕΕ (2007-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ