Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Να επιστρέψουν στη δουλειά οι 8 απολυμένοι του ΚΤΕΛ

Μεγαλώνει η αλληλεγγύη, ενώ φορείς διεκδικούν δρομολόγια που να ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού

«Βάζουμε μπροστά όλες μας τις δυνάμεις, όλη την ορμή και το ήθος που έχουν οι εργαζόμενοι, ώστε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Νίκος Βουρδέρης, στο χτεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας, από κοινού με το σωματείο Οδηγών και Προσωπικού ΚΤΕΛ, απαιτώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι 8 απολυμένοι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους, μέχρι να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς, απαίτησαν, επίσης, και με τη χτεσινή κινητοποίηση, μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα δικαιώματα για το προσωπικό του ΚΤΕΛ, δρομολόγια που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού στο νησί.

Παράλληλα, σημείωσαν ότι δεν ανέχονται την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, που στοχεύει να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε η εργοδοσία με λυμένα τα χέρια, να «αυγατίζει» τα κέρδη της.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο Διονύσης Μουζάκης, γραμματέας του σωματείου των οδηγών.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης, με από 50 συνδικάτα και άλλους φορείς να εκφράζουν τη στήριξή τους, απαιτώντας παράλληλα δρομολόγια στο ύψος των αναγκών του λαού του νησιού.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Φώτης Προβής, εκφράζοντας και τη συμπαράσταση της Ενωσης, σημείωσε ότι τα σχολικά δρομολόγια γίνονται από λεωφορεία που νοικιάζει το ΚΤΕΛ. Ορισμένα εξυπηρετούν και κατοίκους στα χωριά ή καλύπτουν πάνω από ένα σχολείο, «παστώνοντας» μαθητές και επιβάτες και μάλιστα, σε περίοδο πανδημίας.

Στήριξη στους απολυμένους εκφράζει και η Τοπική Κοινότητα Ανω Γερακαρίου, χωριό που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο, πάρθηκε σχετική απόφαση, ενώ εκπρόσωποί του συμμετείχαν στη σχετική σύσκεψη φορέων που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με το Σωματείο.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, με συνεχείς ενημερώσεις στην πόλη και τα χωριά, και μηχανοκίνητη πορεία, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, το Σάββατο 29 Γενάρη.

Το θέμα θα συζητηθεί, επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, μετά από αίτημα των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υπέγραψαν συνολικά 15 δημοτικοί σύμβουλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ