Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «HILTON»
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας - Νέα απεργία Δευτέρα και Τρίτη

«Το "Hilton" επενδύει, εργάτες απολύει», ακούστηκε δυνατά στην κινητοποίηση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και επιχειρησιακά σωματεία, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο «Hilton». Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έχοντας στο πλευρό τους τα σωματεία και τους συναδέλφους τους, παλεύουν για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους που θυσιάζονται στον βωμό των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας, η οποία θέλει να ξεφορτωθεί όλο το προσωπικό μπροστά στην ανακαίνιση της πολυτελούς μονάδας.

«Το "Hilton" επενδύει, εργάτες απολύει», φώναξαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έφτασαν στο υπουργείο με πορεία που ξεκίνησε από το ξενοδοχείο. «Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», ξεκαθάρισαν το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία που τους υποδέχθηκαν, αφού όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων του «Hilton» και των οικογενειών τους διάβασε ο Μανόλης Καμηλάκης, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου και του κλαδικού Συνδικάτου, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Το επιχείρημα πως το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στα επιχειρηματικά σχέδια επικαλέστηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου, Αν. Στρατινάκη, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, ωστόσο, κάτω από την πίεση που δημιουργεί ο αγώνας, ανέφερε πως θα επιδιώξει να οριστεί συνάντηση με την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης ανέδειξε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εξηγώντας ότι όχι μόνο δεν διασφαλίζει τις θέσεις δουλειάς αλλά επιδοτεί και ενισχύει με χίλιους τρόπους τους μεγαλοεργοδότες και τα επενδυτικά τους σχέδια, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις και συρρικνωμένους μισθούς.

Υπενθυμίζεται ότι σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο «Hilton» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Γενάρη, ενώ το επιχειρησιακό Σωματείο θα συνεδριάσει το Σάββατο για να σχεδιάσει τη δράση και τις πρωτοβουλίες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ