Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η «ανάπτυξη» του λιμανιού συνεχίζεται ... με απαγόρευση ψαρέματος

Eurokinissi

Την απαγόρευση όλων των μορφών αλιείας στους χώρους του λιμανιού ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα την «αποφυγή ατυχημάτων» μετά και από εισήγηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ιδίως από ερασιτέχνες ψαράδες.

«Από την ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης και τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, την υποβάθμιση και την ανεργία των εργαζόμενων φορτοεκφορτωτών, την απαγόρευση των παράκτιων ψαράδων και των δραστηριοτήτων τους, τώρα τους πειράζει και το ψάρεμα στο λιμάνι. Αυτό που μένει είναι η ολική απαγόρευση αύριο - μεθαύριο της εισόδου στο λιμάνι να ξεμπερδεύουν», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας πως η απόφαση «δείχνει ακόμα πιο φανερά τι λιμάνι ονειρεύονται και για ποιον».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει αστείους τους ισχυρισμούς του ΟΛΑ, αναφέροντας πως «όταν αναφέρονται στην ασφάλεια των πολιτών ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν αναλάβει (...) και το τι θα σημαίνει για τις θάλασσες της περιοχής από τη μια ο πλωτός σταθμός ανεφοδιασμού υγροποιημένου αερίου, από την άλλη τα δεκάδες πλοία που θα εξυπηρετούνται και παράλληλα η στρατιωτικοποίηση του λιμανιού...».

Επίσης, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό περί κινδύνου ατυχημάτων, σχολιάζει, αναφέροντας το παράδειγμα της COSCO στον Πειραιά, πως «τα ατυχήματα δεν προκαλούνται από τις πετονιές των ψαράδων αλλά από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, από τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και τους όρους δουλειάς που στρώνουν για να καρποφορήσει η "ανάπτυξη"», ενώ παράλληλα τονίζει πως ενώ οι πολίτες, οι ψαράδες και οι αθλούμενοι είναι ανεπιθύμητοι, οι επιχειρηματίες και οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι είναι ευπρόσδεκτοι στο λιμάνι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει πως από τις διαβεβαιώσεις που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια ότι τάχα «δεν σχεδιάζεται καμία βάση στο λιμάνι» της πόλης, «φτάνουμε στις προχτεσινές δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ, για τον ρόλο που θέλουν να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Ευρώπη», καλώντας τον λαό της περιοχής να πάρει θέση ενάντια στην πλήρη παράδοση του λιμανιού σε επιχειρηματίες και ΝΑΤΟικούς. «Είναι ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να μην παραμένει θεατής στο ξεπούλημα του μόχθου του, της περιουσίας του, της ζωής του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ