Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δράση φασιστικών ομάδων δεν θα περάσει!

(Φωτ. Αρχείου)
(Φωτ. Αρχείου)
Οι ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ καταγγέλλουν την κλιμακούμενη δράση φασιστικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Τέτοιες ομάδες μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλα ονόματα και δρουν με όρους συμμορίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καταγγέλλουν ότι αυτές οι ομάδες:

«Επιτίθενται σε ανυποψίαστους περαστικούς, που εκβιάζονται είτε για να πουν τη γνώμη τους για τον εμβολιασμό είτε για να αποκαλύψουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Στοχοποιούν και επιτίθενται σε εργαζόμενους μετανάστες που πάνε ή επιστρέφουν από την εργασία τους, ακόμα και έξω από τα ίδια τους τα σπίτια.

Φωνάζουν αντικομμουνιστικά συνθήματα, στοχοποιούν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή, συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί.

Οι φασιστικές ομάδες καθοδηγούνται και κατευθύνονται από συγκεκριμένα άτομα, που παρευρίσκονται σε μικρή απόσταση, δίνουν οδηγίες και εντολές. Η ευχέρεια στις κινήσεις τους, και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, προκαλεί εύλογα ερωτήματα».

Σημειώνουν επίσης την τακτική αυτών των ομάδων όταν αποκαλύπτεται η φασιστική τους δράση: «Κρύβονται σαν τις κατσαρίδες, εμφανίζονται ως "ανήλικοι" και ως "μαθητές" ή ως "οπαδοί ομάδων", που η ιστορία αυτών των ομάδων καμία σχέση δεν έχει με τη φασιστική δράση. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να μαζέψουν υποστηρικτές στα "θολά νερά", μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν το φασιστικό δηλητήριο να χύνεται στις γειτονιές του Μενιδίου:

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τεράστια δύναμη, την οποία σήμερα μπορούν να αξιοποιήσουν στον αγώνα για το εισόδημα, την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή τους. Αυτή η δύναμη μπορεί να μην αφήσει τόπο να σταθούν φασιστικές ομάδες, που θέλουν τον λαό φοβισμένο και φιμωμένο, να μην αγωνίζεται για το δίκιο του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας, προκειμένου να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε ώστε με όρους μαζικού εργατικού - λαϊκού κινήματος να αντιμετωπιστούν οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους, να απομονωθούν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας».

Οι ΚΟ Μενιδίου καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση το Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ., στο 2ο κλειστό γυμναστήριο Αχαρνών στον Κόκκινο Μύλο, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ανατολικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ