Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μάχη

  • Το συνολικό πλάνο υπερκαλύφτηκε φθάνοντας στο 129,26%
  • Υπερκάλυψαν τα πλάνα τους οι Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής και η ΚΝΕ, ενώ με αγωνία αναμένεται η κατάταξη της άμιλλας, με βάση τα συνδυασμένα κριτήρια

Με υπερκάλυψη, φτάνοντας στο 129,26%, του συνολικού πλάνου ολοκληρώθηκε η Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021, στέφοντας έτσι με επιτυχία τη μεγάλη προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων.

Ολες οι Οργανώσεις Περιοχής υπερκάλυψαν το πλάνο τους ενώ με αμείωτη ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή επιχείρησαν να βρεθούν όσο ψηλότερα γίνεται. Εντέλει μετά την «καρό σημαία» η κατάταξη των Οργανώσεων είναι η ακόλουθη:

Πρώτη το νήμα έκοψε η ΚΟ Εξωτερικού με 206,13%, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από την ΚΟ Αιγαίου με 179,42% και την ΚΟ Κρήτης με 146,52%. Ακολουθεί η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 128,74%, η οποία το τελευταίο διάστημα ανέβηκε πολλές θέσεις. Η ΚΟ Πελοποννήσου με 127,95% είναι στην 5η θέση προσπερνώντας για λίγο την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που είναι στο 127,74%. Στη συνέχεια είναι η ΚΟ Αττικής με 124,02% ενώ το φράγμα του 120% ξεπέρασαν και οι ΚΟ Θεσσαλίας με 120,09% και Κεντρικής Μακεδονίας με 120,07%. Υστερα ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 119,84%, Ηπείρου με 117,76% και Δυτικής Μακεδονίας με 105,16%.

Συμβάλλοντας σημαντικά στη μάχη στο πλευρό του Κόμματος η ΚΝΕ με 134,87% υπερκάλυψε επίσης το πλάνο της. Ακόμη η ΚΟ του «Ριζοσπάστη» έφτασε στο 130,81% και του «902» στο 102,20%.

Με την παραπάνω κατάταξη να αφορά αποκλειστικά την κάλυψη του πλάνου φουντώνει η αγωνία για την ενσωμάτωση των υπόλοιπων συνδυασμένων κριτηρίων για την άμιλλα της ΚΕ ώστε να προκύψει το ποιες Οργανώσεις έρχονται πρώτες σε αυτήν.

Το θετικό αποτέλεσμα αναδεικνύει νέες δυνατότητες


Τα θετικά αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης δεν ήταν δεδομένα, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα αιμορραγεί από την ακρίβεια και η πανδημία καλπάζει. Αποδείχτηκε όμως ότι τα εμπόδια δεν είναι ανυπέρβλητα στον βαθμό που με όλες τις δυνάμεις και με επιμονή παλεύονται οι στόχοι που τίθενται κάθε φορά από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Η επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιβεβαιώνει την απήχηση που έχει η δράση του, η οποία αναγνωρίζεται ευρεία ως αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις και την πρόταση του Κόμματος.

Αλλωστε, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης δόθηκε ενταγμένη στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα με επίκεντρο το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την προσπάθεια να φτάσει αυτό σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε συνοικία στις πόλεις, στα χωριά της υπαίθρου, στους χώρους Εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ετσι, αφήνει ως παρακαταθήκη δυνατότητες για να συμπορευτούν με το Κόμμα νέες δυνάμεις, ειδικότερα όσοι ασφυκτιούν από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που το ενίσχυσαν από το υστέρημά τους, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά το εμπιστεύονται και το θέλουν ενισχυμένο διότι γνωρίζουν ότι αποτελεί εγγύηση για τις λαϊκές διεκδικήσεις και δικαιώματα.

Η επιτυχία του ανοίγματος για την Οικονομική Εξόρμηση διαμορφώνει γόνιμο έδαφος για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας των ΚΟ με αυτό το σημαντικό κομμάτι κόσμου, φιλοδοξώντας συνεχώς να βαθαίνει η συζήτηση μαζί του, να απαντιούνται επί της ουσίας και οι όποιοι προβληματισμοί, ακόμη περισσότερες δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη.

Η αυταπάρνηση, το πείσμα που διακατέχει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, η δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, μαζί με το θαρρετό άνοιγμα με το κουπόνι στο χέρι είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, η οποία με τη σειρά της μας γεμίζει με μαχητική αισιοδοξία και κουράγιο για τη συνέχεια. Ενώ σημαντικό στήριγμα αποτέλεσε η βοήθεια των οπαδών, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ και μπορούν να αποτελέσουν παραπέρα πολλαπλασιαστή της διεισδυτικότητάς τους, διευρύνοντας σημαντικά τον κύκλο επιρροής το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ