Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
«Οχι» στη φυλακή ξεριζωμένων στη Βάστρια

Κινητοποίηση στη Βάστρια πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι και φορείς της Λέσβου, ενάντια στο χτίσιμο υπερδομής κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ύστερα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να πάνε στην περιοχή και να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο, για να επιβεβαιωθεί η ακριβής θέση των μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή της νέας υπερδομής. Εντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που έβαζαν προσκόμματα και απέκλειαν τη διέλευση στην περιοχή.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αγλαΐα Κυρίτση, δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα (σ.σ. χτες) εδώ για να υλοποιήσουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υιοθέτησε την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να εμποδίσουμε την έναρξη των εργασιών της νέας υπερδομής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με φωτογραφική διάταξη μέσα στον "αναπτυξιακό" νόμο, που συζητιέται τώρα στη Βουλή, αφαιρεί από την Περιφέρεια τις αρμοδιότητες που αφορούν αδειοδοτήσεις και απαλλοτριώσεις. Είναι άλλη μια μορφή ενίσχυσης του επιτελικού κράτους για να γίνει ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στον λαό των νησιών του Βόρειου Αιγαίου».

Στο πλευρό των κατοίκων και των φορέων της περιοχής βρέθηκε η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Κώστα Ρήγα, και συναποτελούμενη από τα μέλη της ΤΕ Στρατή Κόμβο, δημοτικό σύμβουλο Μυτιλήνης, και Μπάμπη Ντινενή, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Λέσβου τονίζει:

«Η δημιουργία δομής - φυλακής αποτελεί απάνθρωπο αντιλαϊκό και περιβαλλοντικό έγκλημα, που μόνο χαμένους θα βγάλει τους νησιώτες, τους πρόσφυγες και το περιβάλλον, καθώς η δομή θα βρίσκεται στην καρδιά γιγάντιας δασικής έκτασης. Θα βγάλει κερδισμένους κατασκευαστικούς ομίλους και όλους όσοι λυμαίνονται το Προσφυγικό εδώ και χρόνια.

Είναι ώρα ευθύνης. Ο λαός της Λέσβου δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ολοι στον αγώνα για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ