Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στυγνή δολοφονία 19χρονου

Θύμα της οπαδικής βίας και της εγκληματικής δράσης συμμοριών που δρουν στη Θεσσαλονίκη έπεσε, χτες τα ξημερώματα, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, που δολοφονήθηκε με χτύπημα με μαχαίρι κοντά στη βουβωνική χώρα από άγνωστο άντρα στην περιοχή της Χαριλάου, κοντά στο γήπεδο του Αρη. Το αποτέλεσμα ήταν να του προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία ενώ έχουν χτυπηθεί και δύο φίλοι του 19χρονου, οι οποίοι περπατούσαν μαζί του και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων προσέγγισε την παρέα των νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τα θύματα της επίθεσης και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 19χρονου. Οι άλλοι δύο νεαροί έφεραν τραύματα στο κεφάλι, στον θώρακα και τον γλουτό.

Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος για αρκετά χρόνια ζούσε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, όμως τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στη Βέροια, όπου και θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κηδεία του.

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση και απαιτούν τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών, εξέδωσαν οι ΠΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης.

ΚΚΕ: Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο

Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η αποτρόπαιη πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διαφόρων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας.

Η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

  • Αντιπροσωπεία μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ