Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τρεις εργαζόμενοι θύματα εργατικών «ατυχημάτων» σε δύο μέρες

Νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη την 1η του Φλεβάρη στο Ρέθυμνο με θύματα δύο εργαζόμενους ηλικίας 51 και 70 ετών, στο έργο κατασκευής δικτύου μεταφοράς νερού του φράγματος των ποταμών Αμαρίου, στην Πηγή. Οι εργαζόμενοι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο την ώρα που εργάζονταν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τον 70χρονο, μέχρι και χτες το μεσημέρι, να νοσηλεύεται στην Εντατική σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης, ζητώντας να προσέλθει στον χώρο για αυτοψία, ενώ μέλη της διοίκησής του βρέθηκαν εκεί, όπου διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Με ανακοίνωσή του εύχεται καλή ανάρρωση στους εργαζόμενους, αναδεικνύει τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και απαιτεί μέτρα προστασίας.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα «ατύχημα», με τραυματία διανομέα επισιτιστικού καταστήματος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Ο εργαζόμενος διακομίστηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε χτυπήσει στο χέρι του. Με αφορμή το νέο ατύχημα, το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής σημειώνει ότι τα συνεχή «ατυχήματα» στον δρόμο δείχνουν πως δεν υπάρχει από την πλευρά του κράτους «διάθεση για να προστατευτεί η δουλειά του διανομέα, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος, καμία νομοθετική ρύθμιση για τη διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες κ.ά., και από την άλλη ότι οι εργοδότες θεωρούν κόστος να υπάρξει μια λογική χιλιομετρική οριοθέτηση, τα ΜΑΠ, θεωρούν κόστος την προστασία της υγείας και της ζωής του εργαζόμενου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ