Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε χωριά της υπαίθρου περιοδεύει ο Ν. Καραθανασόπουλος

Σε χωριά της υπαίθρου της Αχαΐας θα περιοδεύσει τις επόμενες μέρες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επικεφαλής κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας, με σκοπό να βρεθεί κοντά στους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ αλλά και προβάλλοντας τις θέσεις του Κόμματος. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 11/2: Στις 6 μ.μ. στην Αβυθο και στις 8 μ.μ. στην Κουνινά.

Σάββατο 12/2: Στις 9.30 π.μ. στη Λαϊκή Αγορά Αιγίου, στη 1 μ.μ. στην Κουλούρα, στις 6 μ.μ. στην Τέμενη και στις 7.30 μ.μ. στα Βαλιμίτικα.

Κυριακή 13/2: Στις 10 π.μ. στο Ριόλο, στις 11.30 μ.μ. στο Μαζαράκι, στις 12.30 μ.μ. στα Λουσικά και στις 6 μ.μ. στου Σκιαδά.

Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία, απάντηση στις ψευτο-υποσχέσεις της κυβέρνησης που παρουσίασε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός - ο οποίος τελευταία, θέλοντας να κατευνάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, έκανε συνεχώς πέρα δώθε στην περιοχή - έδωσε με δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με τέτοιες εξαγγελίες «υποτιμάει, χωρίς ίχνος ντροπής, τη νοημοσύνη των αγροτοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τους παραπλανήσει. Αναμασά τις αγροτοκτόνες προτάσεις του παρελθόντος και τις παρουσιάζει σαν δήθεν πρωτοποριακές λύσεις για την ανακούφισή τους. Προσπαθεί μεθοδευμένα να εξαπατήσει όλους αυτούς που απελπισμένοι παρακολουθούν την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις χωρίς αποζημίωση επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ευρωενωσιακή ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων».

Παράλληλα θύμισε ότι «την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, όπως αυτά εκφράζονται από τους Συλλόγους τους και τον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους», καλώντας τους αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους, αφού «το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα, που αποτελούν τη συνέχεια του αδιάκοπου αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες».

Κάλεσε παράλληλα τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα με τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, καθώς έχουν συμφέρον απ' αυτόν, «να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο».

Προχτές το απόγευμα ο Ν. Παπαναστάσης βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στο Χαλίκι, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε Κατοχή και Νεωχόρι.

Περιοδείες σε χωριά

Κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν σε χωριά του νομού τις επόμενες μέρες, με το εξής πρόγραμμα (από 6.30 μ.μ.): Αύριο Πέμπτη σε Δοκίμι και Καλύβια, την Παρασκευή 11/2 σε Αγγελόκαστρο, Σταμνά και Χρυσοβέρι, το Σάββατο 12/2 στην Κατούνα και την Κυριακή 13/2 στα χωριά της Μακρυνείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ