Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νέο μπλόκο από χτες και στην Αρτα

Στο κενό η προσπάθεια καταστολής από την αστυνομία

Το μπλόκο στον κόμβο Σκοπευτηρίου η χθεσινή κινητοποίηση
Το μπλόκο στον κόμβο Σκοπευτηρίου η χθεσινή κινητοποίηση
Μπλόκο με τρακτέρ στον κόμβο του Σκοπευτηρίου στην είσοδο της Αρτας έστησαν χτες οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ).

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία κάλεσε σε αυτοκινητοπορεία μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Αρτας Γιώργου Στύλιου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε μετά από απαίτηση των αγροτών για τη στήριξη των αιτημάτων τους. Ο υφυπουργός μέσω web υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά μέτρα - ψίχουλα προς τους αγρότες ικανοποιούν τα αιτήματά τους, προκαλώντας την οργή των αγροτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο. Σημειώνεται μάλιστα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε ομόφωνα το πλαίσιο αιτημάτων που κατέθεσε η Ομοσπονδία.

Δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν οι δυνάμεις καταστολής

Από τις 12 το μεσημέρι χτες, λοιπόν, τρακτέρ από όλο τον κάμπο της Αρτας άρχισαν να καταφτάνουν έξω από το δημαρχείο. Ακολούθησε η αυτοκινητοπορεία με τρακτέρ, την οποία με προκλητικό τρόπο η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει, κόβοντας την κυκλοφορία της Περιφερειακής Οδού στο ύψος των ΚΤΕΛ. Παρά την προσπάθεια αυτή, αγρότες και τρακτέρ παρέκαμψαν το μπλόκο, για να ακολουθήσει ανθρωποκυνηγητό επί της Περιφερειακής Οδού. Δυνάμεις των ΜΑΤ δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν σε μαθητές και μαθήτριες που συμπαραστέκονταν στον αγώνα των αγροτών γονιών τους. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κατάφεραν να φτάσουν στον κόμβο του Σκοπευτηρίου στην είσοδο της πόλης, όπου έστησαν το μπλόκο, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο στην κατεύθυνση προς την Ιόνια Οδό.

Ακόμα και μαθητές βρέθηκαν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής
Ακόμα και μαθητές βρέθηκαν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής
Το απόγευμα το μπλόκο ενισχύθηκε με νέες δυνάμεις, ιδιαίτερα νέους σε ηλικία αγρότες, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τούς. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μέλη σωματείων του Εργατικού Κέντρου Αρτας, ενώ ακολούθησε δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του κόμβου.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Τη συμπαράστασή της με όλες της τις δυνάμεις στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι ο αγροτικός κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με «τη ληστεία του μόχθου του από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και το αστικό κράτος, αλλά και τις αθρόες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που επιβάλλει η ΕΕ». Υπενθυμίζει επίσης ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πρόσφατα τρεις τροπολογίες που αφορούσαν την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, με τις τροπολογίες όμως να μην ψηφίζονται «ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα που έχουν ως φάρο την ΚΑΠ της ΕΕ», καθώς «αυτά τα μέτρα δεν "χωράνε" στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΚΑΠ και την ΕΕ». Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη ολόπλευρης στήριξης του αγώνα των αγροτών από τον λαό της Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ