Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Στο απυρόβλητο η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό

Στην πεπατημένη της αυστηροποίησης των μέτρων ως μοναδική λύση για να χτυπηθεί η οπαδική βία κινήθηκε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνάντηση που είχε χτες με τους προέδρους τεσσάρων Λιγκών από τα τρία πιο δημοφιλή αθλήματα της χώρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Αρη και ενόψει των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση. Συμμετείχαν οι πρόεδροι της Super League 1, Γιώργος Μποροβήλος, της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, του ΕΣΑΚΕ (μπάσκετ), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, και της ΕΣΑΠ (βόλεϊ), Παντελής Ταρνατώρος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός είπε ότι θα αναθεωρηθούν το καθεστώς λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων και ο ποινικός κώδικας για τα περιστατικά βίας. Μίλησε ακόμα για τις μέχρι τώρα οικονομικές διευκολύνσεις της κυβέρνησης στον επαγγελματικό αθλητισμό (μείωση του ΦΠΑ σε εισιτήρια και συμβόλαια), προαναγγέλλοντας νέα οικονομική ενίσχυση μετά τις απώλειες εξαιτίας της πανδημίας.

Με τέτοιες εθιμοτυπικές συναντήσεις αφήνεται πλήρως στο απυρόβλητο η βασική αιτία των φαινομένων βίας: Η δράση μεγαλοκαπιταλιστών στον αθλητισμό, που τον αξιοποιούν για πολιτικοοικονομική επιρροή και συντηρούν τους οπαδικούς «στρατούς» για τους γενικότερους ανταγωνισμούς μεταξύ τους. Αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν και ως φυτώρια για κάθε είδους εγκληματικές, φασιστικές, ρατσιστικές συμμορίες, που σπέρνουν το μίσος και δολοφονούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ