Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ»
Αφού απέτυχε να σταματήσει την ίδρυση σωματείου ιδρύει εργοδοτικό μόρφωμα

Τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που στόχο έχει να εμποδίσει την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων, μέσα από τη δημιουργία «σωματείου - καρικατούρα», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ». Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το εργοδοτικό «σωματείο - καρικατούρα» φτιάχθηκε μόλις δύο μήνες μετά την ίδρυση του Σωματείου Εργαζομένων.

Αλλωστε από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του Σωματείου οι εργαζόμενοι που πήραν την πρωτοβουλία δέχθηκαν μια πρωτοφανή επίθεση από την εργοδοσία της «Γευσήνους». «Με ανακρίσεις, απειλές, μεταθέσεις μελών του Σωματείου μας, προσπάθησε να σταματήσει την οργάνωση των συναδέλφων, προσπάθησε να μας εμποδίσει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί συσπειρωμένοι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας», θυμίζει το Σωματείο.

Οταν είδε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται με την τρομοκρατία να ξεμπερδέψει μαζί τους, προχώρησε σε μια πιο ύπουλη μέθοδο, κατασκευάζοντας αυτό το ψευδεπίγραφο «σωματείο - καρικατούρα» με την ονομασία «σωματείο εργατοϋπαλλήλων γευσήνους».

«Η εργοδοσία ανέθεσε στα διευθυντικά της στελέχη και σε κάποιους καλοθελητές "φίλους" της να μοιράζουν αιτήσεις εγγραφής στους συναδέλφους μας για να γραφτούν σε αυτό. Μάλιστα η εργοδοσία θέλει τόσο πολύ να στηρίξει το εργοδοτικό μόρφωμα που θα παρακρατεί συνδικαλιστική εισφορά - συνδρομή μηνιαία μέσω της μισθοδοσίας της εταιρείας. Προσπαθεί να υποχρεώσει συναδέλφους ακόμα και να διαγραφούν από το πραγματικά αγωνιστικό Σωματείο. Διαδίδει ψεύδη ότι το δικό της εργοδοτικό σωματείο θα ασχολείται δήθεν με τα "πραγματικά τους προβλήματα"», σημειώνει το Σωματείο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που μέσα στους δύο μήνες δράσης του οργανώθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι και καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε αυτό. Τονίζει πως συντονίζει τη δράση με το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και πως όταν ξεκίνησε η επίθεση της εργοδοσίας εναντίον του δέχτηκε την ταξική αλληλεγγύη δεκάδων άλλων σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ