Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Ετοιμάζονται για τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα στις 26 Φλεβάρη

Συντονισμός και κοινή δράση κόντρα στις προσπάθειες διάσπασης της κυβέρνησης

Τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που διοργανώνουν συνδικάτα εργαζομένων και οι αγρότες των μπλόκων σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας συνέχεια στον κοινό συντονισμένο αγώνα και κλιμακώνοντας τις δράσεις τους ενόψει της μαζικής καθόδου που ετοιμάζουν για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φλεβάρη.

Απέναντι στους εργαζόμενους που δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στον πόλεμο που δέχονται αυτοί και οι οικογένειές τους, η κυβέρνηση, θέτοντας στην τελική ευθεία τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς, εξαπολύει μέσα από τους μηχανισμούς της νέα βρώμικη επίθεση συκοφάντησης, με τους γραφιάδες της, για παράδειγμα, να χλευάζουν τη γνήσια αγωνία που εκφράζουν τα παιδιά της περιοχής συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Από «πολύφερνη νύφη», λοιπόν, η ΛΑΡΚΟ ξανάγινε «ζημιογόνα επιχείρηση που την πληρώνει ο λαός και δεν αξίζει κανείς να επενδύσει», όπως λένε οι κυβερνητικοί συκοφάντες, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Οι εργάτες ξανάγιναν «ακριβοπληρωμένοι», «λαθροένοικοι», ακόμη και στα σπίτια που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, «αργόμισθοι» που αρνούνται τάχα να βγουν στη σύνταξη και προτιμούν να σακατεύουν τα πνευμόνια τους.

Παρά τη βρώμικη προπαγάνδα και τις ασφυκτικές πιέσεις για διάσπαση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν το βάζουν κάτω. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους ενάντια στις απολύσεις, στο ξεσπίτωμα των οικογενειών τους, στο μαράζωμα ολόκληρων περιοχών. Προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη και παράλληλα συνεχίζουν τον συντονισμό με συναδέλφους τους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αλλά και με τους αγρότες των μπλόκων.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Παρασκευή 18 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., μέλη του ΔΣ των Σωματείων και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη θα παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπεία των Σωματείων είχε βρεθεί στο μπλόκο των αγροτών της Λιβαδειάς, ενώ αντίστοιχες ενέργειες έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οργανώνουν και γυναίκες της περιοχής, με την Επιτροπή Αγώνα να καλεί σε σύσκεψη σήμερα Πέμπτη 17 Φλεβάρη στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της κοινότητας Μαρτίνου.

Συγκέντρωση - συναυλία στα Ψαχνά

Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης διοργανώνουν την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ψαχνών, η Ενωση Εργαζομένων Μεταλλείων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, πολιτιστικοί και μαζικοί φορείς του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και εργατικά σωματεία της Εύβοιας.

Με σύνθημα «Ολοι στον αγώνα για να μη μαραζώσει ο τόπος μας», το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία των Ψαχνών, σωματεία και φορείς της περιοχής ετοιμάζονται να στείλουν μια ακόμη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση των Ψαχνών για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα τραγουδήσουν οι: Νίκος Γκέκας, Δημήτρης Καραβάς, Δημήτρης Μακρής, «Μαντάρα», «ΜΕΝΙΑΝ» και «Υπεραστικοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ