Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Επιδόσεις επιπέδου

O έντονος συναγωνισμός μεταξύ των σπουδαίων ονομάτων του χώρου, οι καλές επιδόσεις δυο εκ των οποίων παγκόσμιου επιπέδου για φέτος και η μάχη των Ελλήνων αθλητών-τριών για να πιάσουν τα όρια πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό, ήταν τα βασικά στοιχεία του χτεσινού διεθνούς μίτινγκ στίβου «ΑΘΗΝΑ 2002». Οι αγώνες που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ και διοργανώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ είχαν υψηλό επίπεδο αποζημιώνοντας του φιλάθλους του κλασικού αθλητισμού που βρέθηκαν στο Φαληρικό Στάδιο.

Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν ο Αγγελος Παυλακάκης και η Μάρια Τσίρμπα. Ο Ελληνας σπρίντερ έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιέννης καθώς στα 60 μέτρα πήρε τη δεύτερη θέση με 6.65. Στην πρώτη θέση ήταν ο Σουηδός Πάτρικ Λόβγκρεν με χρόνο 6.62, ενώ ο Χάρης Παπαδιάς ήταν πέμπτος με χρόνο 6.77. Η Μαρία Τσίρμπα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ στα 1.500, σημείωσε χρόνο 4.17.08, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα μας. Αντίθετα ο Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος δεν τα κατάφερε καθώς έμεινε στα 2.20 μέτρα και θα έχει ακόμα μια ευκαιρία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο.

Σε διεθνές επίπεδο ξεχώρισε η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και στον κόσμο για φέτος που σημείωσε στα 1.500 μέτρα η η Ρωσίδα Ολγα Κομιάνγκινα με χρόνο 4.07.67. Σπουδαία επίδοση είχαμε και στο τριπλούν των γυναικών όπου η Ρωσίδα Ναντέζντα Μαζένοβα πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 14.65 μέτρα που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση ήταν η συμπατριώτισσά της Οκσάνα Ρόγκοβα (14.38) και τρίτη η Ασια Χάνσεν (14.21). Γερή κόντρα με τη συμμετοχή των δυο καλυτέρων αθλητριών στο κόσμο αυτή τη στιγμή έγινε και στο επί κοντώ των γυναικών. Η Σβετλάνα Φεοφάνοβα, πήρε τελικά την πρώτη θέση με 4.74 χωρίς να καταφέρει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, αφήνοντας όμως δεύτερη την Αμερικανίδα Στέισι Ντραγκίλα που έμεινε στα 4.40.

Η Γκλόρι Αλοζί πήρε την πρώτη θέση στα 60 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 8.00


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ