Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μπαμ» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε πολλοί... Και αν πάρουμε σαν βάση την αρχή που έκανε χτες ο Ιωνικός κόντρα στον Παναθηναϊκό μάλλον φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η επικράτηση με 88-83 απέναντι στους πρωταθλητές σημειώνοντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας αντιμετώπισε σαν ίσο προς ίσο τον Παναθηναϊκό και δίκαια έφθασε στην επικράτηση. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αιφνιδίασε τους πάντες αφού με εκπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια κατάφερε να προηγηθεί με 15-5, 30-11 χάρις στην ευστοχία των Μποσγανά (12π), Τζόουνς (16π). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, με τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη (που αμφισβητήθηκε τις τελευταίες μέρες) να συνεχίζει το κρεσέντο από την περιφέρεια (43-27). Λίγο πριν το ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκε να... ξυπνάνε και έτσι μείωσαν τη διαφορά σε 49-43. Η βελτίωση της άμυνας στις αρχές της επανάληψης έφερε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ, με 63-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ομως οι γηπεδούχοι δεν είχαν εγκατάλειψη την προσπάθεια και στο τέταρτο δεκάλεπτο με ψυχραιμία ροκάνισαν τη διαφορά παίρνοντας ξανά κεφάλι στο σκορ απέναντι στους παίκτες του Παναθηναϊκού που φαινόταν κουρασμένοι από την προσπάθεια να καλύψουν τη διαφορά. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ρότζερς (16π).

Το στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ΑΕΚ, που κάνοντας επίδειξη δύναμης νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο με 102-71 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Το πείραμα του Λευτέρη Σούμποτιτς να παίξει με κοντό σχήμα πέτυχε απόλυτα και έτσι στη Γλυφάδα ο Ολυμπιακός αν και τα.... χρειάστηκε απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΟΚ επικράτησε τελικά του «Δικεφάλου» με 98-92. Κορυφαίος των νικητών ο Τόμιτς (19π). Σπουδαίο βήμα στην προσπάθεια που κάνει να κρατηθεί στην κατηγορία έκανε η Δάφνη που νίκησε στην έδρα της τον ΚΑΟΔ με 75-73. Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε και ο Αρης που νίκησε το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο με 82-64. Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Ηράκλειο όπου το Μαρούσι πήρε πολύτιμη νίκη επί της τοπικής ομάδας με 92-91 στην παράταση (κ.α. 84-84). Τέλος στο «Ιβανώφειο» ο Ηρακλής παίζοντας καλά στην επανάληψη πήρε τη νίκη απέναντι στη Νήαρ Ηστ με 78-64.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 33, Παναθηναϊκός 31, Ηρακλής 30, Ολυμπιακός 29, Πανιώνιος 27, Μαρούσι 26, Περιστέρι 24, Ηράκλειο 23, ΠΑΟΚ 23, Αρης 23, Νήαρ Ηστ 22, ΚΑΟΔ 22, Ιωνικός ΝΦ 22, Δάφνη 21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ