Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ανησυχία του λαού να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Σε οργανωμένο αυτοτελή αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κλείσουν η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, για απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, καλεί τον λαό της περιοχής η Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, μπροστά και στον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης στα ουκρανορωσικά σύνορα.

Σε ανακοίνωσή της σημαίνει συναγερμό ενάντια στη συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, για να φύγει η Ελλάδα από το σφαγείο του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τι αξία έχουν τώρα τα λόγια όσων προσπαθούσαν να πείσουν τον λαό της περιοχής ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της περιοχής μας, της χώρας μας συνολικά, στα ευρωατλαντικά σχέδια θα έφερνε ασφάλεια και ανάπτυξη; Πόσο υπόλογοι είναι απέναντι στον λαό όσοι ακόμα και σήμερα μιλάνε για "αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης",για "νέα Σούδα του Βορρά", για "ευχάριστες και ραγδαίες εξελίξεις", για "όνειρα που γίνονται πραγματικότητα";

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με ευθύνη της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων διαχρονικά, και για λογαριασμό της πλουτοκρατίας της χώρας μας, η περιοχή μας εμπλέκεται σε θανάσιμους κινδύνους. Ειδικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και σε στόχο των αντιπάλων τους. Η πρόσφατη Σύνοδος Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (16 και 17/2) αποφάσισε άλλωστε την ανάπτυξη νέων Σχηματισμών Μάχης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, υποστηρικτικών στους ήδη υπάρχοντες σε χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία. Η ανάπτυξή τους με στρατιώτες, οπλισμό και πολεμοφόδια περνά μέσα από την Αλεξανδρούπολη, με πιθανή περίοδο της νέας απόβασης τον Μάρτη. Αλλωστε η κυβέρνηση, σε ρόλο πρωτοπαλίκαρου, ξεκίνησε ήδη τις "προετοιμασίες", με τον υπουργό Αμυνας, στο περιθώριο της Συνόδου, να προχωρά σε επαφές με τους ομολόγους του από Βουλγαρία και Ρουμανία».

Η ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης αναδεικνύει ότι από τη συμμετοχή της χώρας μας «οι εφοπλιστές και πλοιοκτήτες αναμένουν εκτίναξη των κερδών τους από τη μεταφορά LNG και όχι μόνο, οι ελληνικές τράπεζες, τα μονοπώλια, οι μεγάλες επιχειρήσεις διαγκωνίζονται για τα κέρδη από το ξαναμοίρασμα των αγορών. Αυτός είναι ο λόγος που οι κυβερνήσεις μάς εμπλέκουν στο σφαγείο. Την ίδια ώρα όλοι αυτοί μαζί (κυβερνήσεις και καπιταλιστές) επιτίθενται στους εργαζόμενους, στον λαό, στο εισόδημά του, στις ανάγκες του σε Υγεία και Παιδεία, στα συνδικαλιστικά του δικαιώματα, τον αφαιμάσσουν στην κυριολεξία για τα κέρδη τους. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση της εργοδοσίας, με τις πλάτες της κυβέρνησης, στους εργαζόμενους των "Πετρελαίων Καβάλας" και στο σωματείο τους».

Τονίζει ότι «καμία πλευρά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα», ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που ετοιμάζονται να συρθούν στον πόλεμο έχει αξία μόνο αν συνοδεύεται από την καταδίκη και την πάλη ενάντια στον πραγματικό υπεύθυνο για το νέο μακελειό, δηλαδή τον καπιταλισμό, που όσο κυριαρχεί θα φέρνει τον πόλεμο ή την ιμπεριαλιστική "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο».

Καλεί τον λαό να απορρίψει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», τις επικλήσεις της ΝΔ για «εθνική ομοψυχία» και «την ψευτοαντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά ...ανταλλάγματα (!) για την παραχώρηση (που ο ίδιος προετοίμασε) του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες».

Και σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να απαιτήσει:

-- Να κλείσει τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα.

-- Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να μη χρησιμοποιηθούν οι υποδομές της χώρας - λιμάνια, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος και στρατόπεδα - για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων.

-- Να μην ψηφιστεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

-- Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-- Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία των συγκρούσεων.

-- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά»(2024-03-27 00:00:00.0)
Αρνούνται να «βάλουν πλάτη» στη μεταφορά ΝΑΤΟικών αρμάτων(2022-04-02 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών σε όλη την Ελλάδα!(2022-03-19 00:00:00.0)
Κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της Συμφωνίας(2021-10-15 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών!(2020-07-24 00:00:00.0)
Καταψήφισαν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μη γίνει το λιμάνι βάση των ΗΠΑ(2017-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ