Σάββατο 19 Μάρτη 2022 - Κυριακή 20 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών σε όλη την Ελλάδα!

Κινητοποίηση στις 24 Μάρτη από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στον κατάπλου του «Σαρλ ντε Γκολ» | Την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

Χανιά
Χανιά
Συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» στο λιμάνι, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν με ανακοίνωσή τους η ΕΕΔΥΕ και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

«Είναι ανεπιθύμητοι! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον λαό μας, μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων», υπογραμμίζει το ΕΚ Πειραιά. Καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τον λαό του Πειραιά να πουν «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας.

Παράλληλα, σε κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, με αφορμή και τον κατάπλου μεταγωγικών που ξεφορτώνουν συνεχώς ΝΑΤΟικά στρατεύματα για την πρώτη γραμμή, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις, καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας, συνεχίζονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή το απόγευμα συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις οργάνωσαν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε Καλαμάτα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, διατρανώνοντας την εναντίωσή τους στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται τα εξής:

-- Το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κάτω Χαλανδρίου «Μάρκος Παπαδάκης» (Σαρανταπόρου και Σοφοκλή Βενιζέλου), η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και φορείς καλούν σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Σταύρο Τάσσο.

-- Την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα προβολών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Θέρμης, η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Υπαίθρου Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητές τους Ν. Ζώκα, πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, και Μ. Μιχαήλ, αντιπρόεδρο της ΕΔΥΕΘ.


Καλαμάτα
Καλαμάτα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ