Σάββατο 19 Μάρτη 2022 - Κυριακή 20 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τρίτη στο Σύνταγμα μιλάει ο λαός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Μέχρι την τελευταία στιγμή στη μάχη για την επιτυχία του οι Κομματικές Οργανώσεις

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 22 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΚΟ Αττικής δίνει συνέχεια στην πλατιά, μαζική δουλειά που αναπτύσσει αυτές τις μέρες, με σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτική, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολική Αττική, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Οι ΚΟ δρομολογούν πούλμαν για το συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα: Κερατσίνι - Δραπετσώνα, 5 μ.μ., πλατεία Λαού. Κορυδαλλός, 5 μ.μ., λεωφ. Λαμπράκη - Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού («Μ. Μερκούρη»). Νίκαια, 5 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις σε πλ. Χαλκηδόνας, Περιβολάκι, Κρατικό Νοσοκομείο. Πέραμα, 5 μ.μ., πλατεία Ηρώων. Πειραιάς, 5 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο. Ιλιον, 5 μ.μ., ΟΤΕ. Καματερό, 5 μ.μ., στάση ΜΑΝΑΡΑ. Αγ. Ανάργυροι, 5.15 μ.μ., Παλαιό Δημαρχείο. Ανω Λιόσια, 5 μ.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου). Ελευσίνα, 5 μ.μ., στο δημοτικό πάρκινγκ. Ασπρόπυργος, 5.10 μ.μ., στην παραλία Ασπροπύργου. Κόκκινος Μύλος, 5 μ.μ., Τριγωνική Πλατεία. Μενίδι, 5 μ.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 5 μ.μ., Κακλαμανάκη 21. Λαύριο, 4.30 μ.μ., Πλατεία Μεταλλωρύχων. Ν. Μάκρη, 4.30 μ.μ., Πλατεία. Ραφήνα, 4.45 μ.μ., ΟΤΕ. Παλλήνη, 5 μ.μ., Αγ. Τρύφωνας. Γέρακας, 5.15 μ.μ., ΕΛΤΑ.

Στις επάλξεις οι Οργανώσεις του Κόμματος


Η προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων, το πλατύ κάλεσμά τους για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κορυφώνονται τις μέρες αυτές μέσα από τις επιτυχημένες συσκέψεις και εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής, οι οποίες συνεχίζονται, με δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, σε γειτονιές, με την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Γι' αυτήν την προσπάθεια των ΚΟ με επίκεντρο την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» Γραμματείς των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής.

Η Χριστίνα Μπέλλα, Γραμματέας της ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής, αναφέρει πως «με αποφασιστικότητα διαδίδεται το κάλεσμα για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τις συνοικίες μας στο συλλαλητήριο. Η κάθε ΚΟΒ μεριμνά για να "κοκκινίσουν" οι γειτονιές, να δημιουργηθεί κλίμα κινητοποίησης κόσμου. Δείκτης για τα περιθώρια που υπάρχουν είναι η σημαντική προσέλευση εργαζομένων, φίλων και οπαδών του Κόμματος στις συσκέψεις που γίνονται και οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεχωριστή ώθηση θέλουμε να δώσει η εξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου", να βρούμε όλους αυτούς και ακόμη περισσότερους που εκφράζουν τη θέληση για δράση, ανησυχούν και προβληματίζονται για τις εξελίξεις, συμφωνούν με σημαντικό μέρος των θέσεων του Κόμματος».


Ο Μαρίνος Μακρής, Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας, υπογραμμίζει ότι αυτή η σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις που γίνεται στο Σύνταγμα, την καρδιά της Αθήνας, μεταφράζεται σε φιλόδοξους στόχους συμμετοχής ειδικά από τις λαϊκές οικογένειες που μένουν και ζουν στο κέντρο. «Η θερμή υποδοχή των πικετοφοριών και των μαζικών εξορμήσεων σε γειτονιές μάς γεμίζει αυτοπεποίθηση για να πάει το κάλεσμα πόρτα πόρτα σε κάθε σπίτι και κατάστημα της περιοχής. Από την προηγούμενη βδομάδα, καθημερινά συνεργεία αναρτούν υλικό προπαγάνδας της συγκέντρωσης σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, αναγράφουν συνθήματα καταδίκης του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε σε μετανάστες, γι' αυτόν τον λόγο μπροστά σε συσκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο 6ο Διαμέρισμα, οι ανακοινώσεις μας είναι μεταφρασμένες σε 4 γλώσσες - Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά - κι ενώ η σημαντική συμμετοχή μεταναστών από χώρες της Ανατ. Ευρώπης θέλουμε να επαναληφθεί και την Τρίτη. Τη δική του σημασία έχει και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή οπαδοί συμβάλλουν καλώντας στα σπίτια τους κόσμο για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις».

Υπάρχει μια θέση για κάθε νέο που δεν ανέχεται να βλέπει άπραγος

«Η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ δίνει τον καλύτερο εαυτό της, στο πλάι της ΚΟ Αττικής, για να είναι επιτυχημένο το συλλαλητήριο του Κόμματος», σημειώνει ο Ιάσονας Φανός, Γραμματέας της Οργάνωσης.


«Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξορμήσεις και περιοδείες της ΚΝΕ σε σχολεία και σχολές, γειτονιές και χώρους δουλειάς, μαζικά σημεία δήμων και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεκάδες συσκέψεις των ΟΒ και εκδηλώσεις των ΤΟ της ΚΝΕ στην Αττική. Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης χιλιάδων νέων με όλους τους τρόπους, στολίζουμε δρόμους, σχολές και γειτονιές με τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της ΚΝΕ, διακινούμε τον "Οδηγητή" από χέρι σε χέρι, συμβάλλουμε στη διακίνηση του "Ριζοσπάστη" από σπίτι σε σπίτι, αξιοποιούμε το αναβαθμισμένο ψηφιακό υλικό μας μέσω του διαδικτύου.

Φιλοδοξούμε ότι δεν θα λείπει κανένα μέλος και φίλος της ΚΝΕ από αυτήν την κρίσιμη διαδήλωση, που θα στείλει το ηχηρό αντιπολεμικό, αντικαπιταλιστικό της μήνυμα μέσα και έξω από τη χώρα μας. Την Τρίτη το απόγευμα, υπάρχει μία θέση στον δρόμο για τον καθένα και την καθεμία που δεν ανέχεται να βλέπει άπραγος τη βαρβαρότητα στις οθόνες, που δεν ανέχεται η πατρίδα μας να συμμετέχει ενεργά στο μακελειό με τη μεριά των «από εδώ» ληστών εναντίον των «από εκεί» ληστών, που θέλει να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και όλους τους λαούς, που θέλει να καταδικάσει την υποκρισία της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που μας έχουν βουλιάξει μέχρι τον λαιμό στον βούρκο των οικονομικών και στρατιωτικών ανταγωνισμών των καπιταλιστών.


RIZOSPASTIS

Την Τρίτη το απόγευμα, σπάμε τον φόβο, ανεμίζουμε τις κόκκινες σημαίες της ελπίδας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, υψώνουμε τις χιλιάδες μας γροθιές στο κέντρο της πρωτεύουσας, συνεχίζουμε να γράφουμε την Ιστορία μας. Δεν είναι και μικρό πράγμα να είσαι μέρος τέτοιας διαδήλωσης σε τέτοιους καιρούς».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ