Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
«Οταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά»

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή, γύρισαν πίσω από εκεί που 'ρθε τρένο με αμερικανικά άρματα μάχης

Μπλόκο στο σιδηροδρομικό δίκτυο, σε τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Βουλγαρία έστησαν, το Σάββατο, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Στάθηκαν μπροστά στο τρένο με το πανό και τις σημαίες και ανάγκασαν το τρένο να σταματήσει. Εγραψαν με σπρέι πάνω στα άρματα «Killers go home» και απαίτησαν να γυρίσει πίσω και να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή.

Επί ώρα, φωνάζοντας συνθήματα, πρόβαλλαν τις διεκδικήσεις τους: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Τελικά το τρένο με τα αμερικανικά άρματα μάχης πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς το σημείο αναχώρησής του, με το σύνθημα «Οταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά» να αντηχεί.

Η επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη στέφθηκε με επιτυχία. Το μπλόκο που έστησαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η ανυποχώρητη στάση τους ανάγκασαν την πολεμική μηχανή σε υπαναχώρηση. Το τρένο οπισθοχώρησε, φορτωμένο με τα άρματα μάχης «λαβωμένα» από τα συνθήματα που έγραψαν πάνω τους με κόκκινη μπογιά.


Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την κινητοποίηση αυτή έστειλαν μήνυμα καλώντας τον λαό της περιοχής να βάλει εμπόδια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο της πολεμικής δολοφονικής μηχανής ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που κατέκλυσε για άλλη μια φορά τον τόπο του τις τελευταίες μέρες. Να παραμείνει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να δυναμώσει την πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι πολεμικό ορμητήριο.

Ο Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, κατήγγειλε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση. «Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου, των στρατοπέδων της περιοχής από τους ΝΑΤΟικούς, από τους μακελάρηδες των λαών, που αυτές τις μέρες με τρένα και με εκατοντάδες φορτηγά μεταφέρουν επικίνδυνο πολεμικό υλικό στα σύνορα με τη Βουλγαρία», είπε. Και πρόσθεσε: «Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η μετατροπή του νομού και της ευρύτερης περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και βάση μεταφοράς επικίνδυνου πολεμικού υλικού στον πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, γίνονται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία. Δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια στον λαό της περιοχής, απεναντίας μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της σε θύμα αντίπαλων στρατοπέδων, σε στόχο αντιποίνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ