Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της Συμφωνίας

Πρόταση για ψήφισμα κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση και να δηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να μην την καταθέσει στη Βουλή.

Η πρόταση ψηφίσματος κατατέθηκε στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, καθώς και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων σε αυτό. Οπως αναφέρει το κείμενο της πρότασης, η Συμφωνία αυξάνει τον αριθμό των βάσεων στην περιοχή σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Καβάλα και βαθαίνει την εμπλοκή τη χώρας και στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στόχο που άλλωστε υπηρετεί και η πρόσφατη συμφωνία «αμυντικής συνδρομής» Ελλάδας - Γαλλίας, σηματοδοτώντας νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό.

«Με τη συγκεκριμένη συμφωνία», αναφέρεται επίσης, «η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών (...) βάζοντας στο στόχαστρο τις στρατιωτικές, λιμενικές, ενεργειακές και άλλες υποδομές της περιοχής».

Μάλιστα, προσθέτει πως «η ανανέωση της Συμφωνίας δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, αντίθετα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους αντιποίνων από χώρες που η πολεμική προετοιμασία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας στρέφεται εναντίον τους.

Οι σχεδιασμοί τους για την περιοχή μας υπηρετούν συμφέροντα μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων. Σε αυτούς παραδίδονται οι υποδομές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι οδικοί άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής μας. Τα περιβόητα "ανταποδοτικά οφέλη" που προπαγανδίζουν διάφοροι, για να εξασφαλίσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού σε αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι "χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς". Ο λαός της περιοχής έχει πρόσφατη αρνητική πείρα από τα περιβόητα "ανταποδοτικά" για να περάσει ο TAP».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ