Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Απαράδεκτη η πρόσκληση των ναζιστών χρυσαυγιτών στον εορτασμό για την απελευθέρωση

Την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής Λάρισας να καλέσει την περιφερειακή σύμβουλο και εκπρόσωπο της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχθηκε ανοιχτά στις εκλογές του 2019 από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τη γερμανική κατοχή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Λαρισαίων. Ταυτόχρονα, καλεί τον λαό και τη νεολαία της πόλης να ορθώσουν τείχος απέναντι στην προσπάθεια «επανεκκίνησης» του φασισμού και της ακροδεξιάς.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως «σήμερα, ένα χρόνο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο λαός είναι πιο έμπειρος για να δει πως με τον φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε και ότι δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. Οτι είναι όπλο του συστήματος και σαν τέτοιο "παίρνει τα πάνω του" σε περιόδους κρίσης ή και σε περιόδους όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, για να παίξει ρόλο "εμπροσθοφυλακής" ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του. Κανένας εργαζόμενος, εκπαιδευτικός, γονιός και μαθητής να μη νομιμοποιήσει την παρουσία των ναζιστών και να τους απομονώσει στην εκδήλωση της απελευθέρωσης της πόλης το πρωί του Σαββάτου στο Ηρώο της πόλης».

Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας. Μετά τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως τελικά δεν θα κληθεί η εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής», κάνοντας λόγο για «γραφειοκρατική αβλεψία».

Σχολιάζοντας την απάντηση της δημοτικής αρχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «την ευθύνη για τον αποκλεισμό και την απομόνωση κάθε φασιστικού κόμματος ή ιδεολογίας από οποιονδήποτε χώρο, εκδήλωση, τόπο δουλειάς ή σωματείο την έχει πλέον αποκλειστικά και μόνο ο λαός και δεν μπορεί να επαναπαύεται στη "γραφειοκρατική αβλεψία" και στις "αφελείς" αποφάσεις των τοπικών αρχών που "κρατούν" απλά το πρωτόκολλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τη φασιστοσύναξη των χρυσαυγιτών στις Θερμοπύλες (2024-09-10 00:00:00.0)
Στην προσφυγούπολη δεν χωράνε οι φασίστες και όσοι τους «ξεπλένουν» βάζοντάς τους στα ψηφοδέλτιά τους (2023-09-27 00:00:00.0)
Απαράδεκτες κλητεύσεις σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από μηνύσεις χρυσαυγίτη (2023-02-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις ακροδεξιές ομάδες που κατέθεσαν μήνυση ενάντια στον Σ. Ζαριανόπουλο (2021-06-08 00:00:00.0)
Να αποκλειστούν από Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια οι ναζιστές (2020-10-09 00:00:00.0)
Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή από τις δημοτικές αρχές (2019-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ