Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει τη φασιστοσύναξη των χρυσαυγιτών στις Θερμοπύλες

...και τη στάση της δημοτικής αρχής

Ο αγώνας κατά του ναζισμού και του φασισμού είναι υπόθεση του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος τονίζει η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη φιέστα της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτέμβρη, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στη δημοτική αρχή Λαμίας, η οποία δεν απέτρεψε να συμπέσουν η φασιστική φιέστα με εκδήλωση του δήμου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

«Οσο κι αν προσπαθούν να φανούν θαρραλέοι, γενναίοι και αντισυστημικοί μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, ο λαός έχει την πείρα για το τι πραγματικά είναι. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες (...) Η ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπως και η ναζιστική εγκληματική ιδεολογία είναι παιδιά του συστήματος, είναι το μακρύ δολοφονικό χέρι των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, των κατασκευαστών, των αφεντικών, των καπιταλιστών», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος.

Και τονίζει ότι έχει μεγάλες ευθύνες και η δημοτική αρχή Λαμίας, «που ενώ είχε την ευθύνη των εκδηλώσεων στον συγκεκριμένο χώρο, ανέχτηκε και δεν απέτρεψε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης των φασιστοειδών. Είναι υπόλογοι γι' αυτό που διαδραματίστηκε το Σάββατο και την ηχηρή αφωνία που επέδειξαν».

Σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος του φασισμού θα είναι ορατός όσο κυριαρχεί το σύστημα που τον γεννάει, τον θρέφει και τον αξιοποιεί», η ΤΕ Φθιώτιδας τονίζει ότι «ο αγώνας για να ηττηθούν οριστικά και αμετάκλητα η Χρυσή Αυγή και ο ναζισμός δεν τελειώνει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής και κάθε ναζιστικής οργάνωσης μπορεί να επιτευχθεί από τον ίδιο τον λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Τώρα να δυναμώσουν ο αγώνας και η ετοιμότητα των σωματείων, των συλλόγων, των μαζικών φορέων στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, στις γειτονιές, για να βάλουμε μπλόκο στους φασίστες».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στον λαό της Φθιώτιδας να συμμετάσχουν το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, ώστε να ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα: «Δεν ξεχνάμε. Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ