Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΡΙΑ
Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ

Από την περιοχή που χτυπήθηκε από τις ισραηλινές επιδρομές

Copyright 2023 The Associated

Από την περιοχή που χτυπήθηκε από τις ισραηλινές επιδρομές
Διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Συρίας αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ισραηλινά αεροσκάφη προερχόμενα από τον βορειοδυτικό Λίβανο έπληξαν περιοχές της κεντρικής Συρίας, κοντά στην περιοχή Μασγιάφ της επαρχίας Χάμα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 37, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Συρίας, Μοχάμαντ αλ Γάμπαχ.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι επιθέσεις έγιναν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε κατοικημένες περιοχές και οδικές αρτηρίες, ενώ κάποιοι από τους ισραηλινούς πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα.

Κατά την αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που εδρεύει στο Λονδίνο, οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις ανέρχονται σε 26. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Ρ. Αμπντέλ Ραχμάν, τα πλήγματα είχαν ως στόχο «το κέντρο επιστημονικών ερευνών της Μασγιάφ» στο οποίο εργάζονται Ιρανοί ειδικοί και «αναπτύσσουν όπλα, κυρίως πυραύλους ακριβείας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε το Ισραήλ, τονίζοντας πως συνεχίζει τη «φρενήρη» προσπάθεια περαιτέρω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή «με απρόβλεπτες και βαριές συνέπειες».

Το Ιράν από την πλευρά του επίσης καταδίκασε τις νέες, προκλητικές αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική Συρία, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Ν. Καναάνι, να τονίζει πως οι ισραηλινές επιθέσεις σε παλαιστινιακά εδάφη γίνονται παράλληλα με εκείνες σε Συρία και Λίβανο και πως επιδιώκουν «τη συνέχιση του πολέμου σε όλη την περιοχή».

Στο Ιράκ το πρώτο ταξίδι του νέου Ιρανού Προέδρου

Στο Ιράκ θα κάνει αύριο την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Ιρανός Πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNΑ, στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να γίνει η υπογραφή πρωτοκόλλων συμφωνιών και μνημονίων για την ασφάλεια.

Στο μεταξύ, την Κυριακή λίγο πριν τις προγραμματισμένες για σήμερα βουλευτικές εκλογές στην Ιορδανία, ένας Αραβας οδηγός φορτηγού πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Ισραηλινούς συνοριοφύλακες. Λίγα λεπτά μετά ισραηλινές δυνάμεις τον πυροβόλησαν θανάσιμα. Η επίθεση αυτή προκάλεσε το κλείσιμο των συνόρων για πολλές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ