Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σαλτιμπάγκοι

Το ότι το «καπάκι του βόθρου» που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα όσα η μια «πλευρά» προσάπτει στην άλλη, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ότι όλοι τους υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαίωσε με όσα είπε χτες στο «Open» o Γ. Ραγκούσης. Ο κύριος αυτός, που έχει διατελέσει υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., είναι σήμερα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε λοιπόν, κάνοντας αναφορά σε διάφορες υποτίθεται «φιλολαϊκές» προτάσεις (προεκλογικά πυροτεχνήματα) του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εξαγγελίες που έχει κάνει με δυο προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή, για διπλασιασμό μισθών όλων των υγειονομικών οριζόντια, τη θεσμοθέτηση ξαφνικά 13 και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, για το 5% που θα έδινε συνολικά στην Υγεία, όλα αυτά αν τα αθροίσει κανείς δεν είναι κάτω από 25 δισ. για μια οικονομία που αυτήν τη στιγμή δημοσιονομικά, αν δεν θέλουμε να την ξαναχρεοκοπήσουμε, δεν μπορεί να δίνει παροχές πάνω από 3 - 4 δισ. τον χρόνο».

Ο,τι δηλαδή είπε ουσιαστικά και ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ! Και ό,τι είπε ο υπουργός Οικονομίας Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του χτες. Ο Ραγκούσης λοιπόν, που έχει ψηφίσει ως βουλευτής και έχει υλοποιήσει ως υπουργός κάνα-δυο μνημόνια, είπε ότι ...φοβάται μήπως πάμε ξανά σε μνημόνιο εάν υπάρξουν παροχές στον λαό. Μιλάμε για ...«χαοτικές» διαφορές (και) με τον Κασσελάκη, ο οποίος «δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο» και έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «ιερά συμμαχία», θυμίζοντας βουλευτή της ΕΡΕ.

Είναι και τα παραπάνω μια απόδειξη του κατά πόσο ο λαός μπορεί να ελπίζει σε παλιούς και νέους «σωτήρες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ