Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τι φοβούνται και κόβουν τον «Ριζοσπάστη»;

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αποκλείουν τον «Ριζοσπάστη» από τις ερωτήσεις στη ΔΕΘ

Copyright 2024 The Associated

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η κυβέρνηση «έκοψε» τον «Ριζοσπάστη» από τα ΜΜΕ που έκαναν ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο «Ριζοσπάστης» είχε επισημάνει έγκαιρα στο πρωθυπουργικό επιτελείο και είχε διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη στάση απέναντι στην εφημερίδα, ζητώντας να μην επαναληφθεί και φέτος.

Ομως, παρά τις δύο και πλέον ώρες της συνέντευξης, παρά τις δεκάδες ερωτήσεις που δέχτηκε συνολικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο «Ριζοσπάστης», όπως και ορισμένα άλλα Μέσα, δεν χώρεσε στη λίστα του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου που διεύθυνε τη συνέντευξη. Ο αποκλεισμός του «Ριζοσπάστη» για δεύτερη χρονιά επιβεβαιώνει ότι δεν γίνεται τυχαία και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Πολύ περισσότερο που φέτος, περίσσεψαν οι βολικές, έως και αβανταδόρικες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από φίλια Μέσα, που λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Μάλλον της έκατσε στον λαιμό της κυβέρνησης η μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων στο πλαίσιο της ΔΕΘ και προσπάθησε προχτές σε ελεγχόμενο περιβάλλον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις...

Για την ιστορία, η ερώτηση του «Ριζοσπάστη» που κόπηκε ήταν η εξής:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Στην Υγεία γίνονται καθημερινά διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για τις τεράστιες ελλείψεις.

Στην Παιδεία υπάρχει αγανάκτηση για τις 1.000 και πλέον συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη, επιπλέον, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί στέγη για σχολεία Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και σύγχρονα σχολεία αλλά πληρώνει 500.000 ευρώ καθημερινά για τη φρεγάτα στην Ερυθρά και 8 δισ. για εξοπλισμούς που υπηρετούν το ΝΑΤΟ...

Ισχυρίζεστε ότι όπου να 'ναι τελειώνουμε με την ακρίβεια αλλά ο λαός αναστενάζει και ο μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τα μισά του μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το ΠΑΜΕ, την περίοδο 2007 - 2023 καταγράφηκε:

Αύξηση κερδοφορίας 23,53%,

αύξηση φοροληστείας 25,3%,

μείωση μισθών 14,81%

Πώς σχολιάζετε την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη μαγική εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την πολιτική της και τη λαϊκή δυσαρέσκεια που φαίνεται να μεγαλώνει, όπως είδαμε και χτες (σ.σ. προχτές) εδώ στη Θεσσαλονίκη, με την πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων και άλλων φορέων;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ