Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη

Σε έναν νέο κύκλο βάρβαρων επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης προχώρησε το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη σφαγή και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, drones και ελικόπτερα, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, η επίθεση του ισραηλινού στρατού με άρματα μάχης, ελικόπτερα, drones, με όλα τα μέσα, έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό Παλαιστίνιων νεκρών και τραυματιών στη Δυτική Οχθη, ανάμεσά τους παιδιών και γυναικών, ενώ οι Ισραηλινοί έποικοι επιδίδονται σε διαρκείς και δολοφονικές επιθέσεις.

Στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους (χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους) και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 94.000. Ανυπολόγιστες είναι επίσης οι καταστροφές σε κτίρια (σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία), ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη ακόμα και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης, και ο λαός μαστίζεται από την πείνα, τη δίψα και τις ασθένειες.

Είναι φανερό ότι στόχος του Ισραήλ είναι ο βίαιος εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, η διατήρηση της βάρβαρης κατοχής και η αναβάθμιση του ρόλου του ισραηλινού κράτους στην περιοχή έναντι των ανταγωνιστών του.

Οι επικίνδυνοι στόχοι του Ισραήλ καταγράφονται και στις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη Δυτική Οχθη, ότι «στόχος είναι η προσωρινή απομάκρυνση Παλαιστίνιων πολιτών και όποιο άλλο βήμα χρειαστεί».

Η επιθετικότητα του Ισραήλ έχει τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που υπερασπίζονται το λεγόμενο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ, εξισώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θύτη με το θύμα, και έχουν στόχο να προωθηθούν οι σχεδιασμοί του ευρωατλαντισμού στην περιοχή. Επιπλέον, η ΕΕ συνεχίζει να επιδοτεί ισραηλινές εταιρείες κατασκευής στρατιωτικών ειδών που χρησιμοποιούνται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού σε Γάζα και Δυτική Οχθη.

Παράλληλα με την κλιμάκωση της ισραηλινής θηριωδίας, αυξάνονται και οι αντιδράσεις του λαού του Ισραήλ. Οι μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνονται και αναπτύσσονται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ, ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου, θέτουν στο επίκεντρο την ανάγκη για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπέβαλε τα εξής ερωτήματα: «Πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος - αντιπρόεδρος της ΕΕ:

-- Σχετικά με την απαράδεκτη κλιμάκωση της ισραηλινής θηριωδίας εναντίον των Παλαιστινίων, μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη, που έχουν στόχο τον οριστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους;

-- Στο αίτημα να καταδικαστεί η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, που έχει δολοφονήσει χιλιάδες Παλαιστίνιους, και να αρθεί η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της ΕΕ μαζί του;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ