Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Το ΚΕΑΤ να ανταποκρίνεται στην ουσία του σκοπού του και τις ανάγκες της τυφλότητας

«Κακόβουλες προθέσεις και εμμονές» χαρακτήρισε η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) τη διαπίστωση και αγωνία του Συλλόγου Εργαζομένων για το αν αποτελεί το Κέντρο έναν σύγχρονο δημόσιο φορέα που εκπληρώνει το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, δηλαδή την εκπαιδευτική, θεραπευτική, συμβουλευτική υποστήριξη και αποκατάσταση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, σχολιάζοντας μια μακροσκελή επιστολή της διοίκησης, η οποία δεν απαντά στο φλέγον ζήτημα, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει γίνει στο ΚΕΑΤ τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προκηρύξεις θέσεων που επικαλείται στο έγγραφό της η διοικήτρια, έχουν ξεκινήσει από τον καιρό της προηγούμενης Διοίκησης και ακόμα περιμένουμε να καταλήξουν σε πρόσληψη. Το σπουδαιότερο είναι πως δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες του φορέα, ο οποίος καταρρέει από τη συνταξιοδότηση εξήντα και πλέον μονίμων υπαλλήλων του μέσα στην εικοσαετία.

Κατά συνέπεια αναρωτιόμαστε ειλικρινά πόσο "σύγχρονο" μπορεί να είναι ένα ΚΕΑΤ που στον 21ο αιώνα:

α. Λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση με "εποχιακό", ανασφαλές και κακοπληρωμένο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό προσωπικό;

β. Οι μαθητές του, οι οποίοι έχουν ανάγκη από εξατομικευμένη, υψηλού επίπεδου υποστήριξη μέσα από την ανάπτυξη προσωπικής σχέσης με τους παιδαγωγούς τους, υποχρεώνονται κάθε χρόνο να εξοικειωθούν από την αρχή με το διαρκώς μεταβαλλόμενο προσωπικό των εταιρειών;

γ. Στερείται των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που διευκολύνουν την προσαρμογή των παιδιών στο φυσικό - κοινωνικό περιβάλλον και την εργασία των υπαλλήλων του;

δ. Στηρίζει την ύπαρξή του σε προσωρινά και φτηνά υποκατάστατα υπηρεσιών;

Η σημερινή κατάσταση του ΚΕΑΤ - προϊόν της πολιτικής που ασκούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία στο χώρο της Πρόνοιας, αλλά και σε όλους τους κοινωνικούς τομείς - δεν πάει άλλο».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ διεκδικεί ένα Κέντρο που θα ανταποκρίνεται στην ουσία του ιδρυτικού σκοπού του και τις ανάγκες του ευαίσθητου χώρου της τυφλότητας και απαιτεί:

  • Την άμεση στελέχωσή του με όλο το αναγκαίο για τη σύγχρονη λειτουργία του προσωπικό ξεκινώντας από την ένταξη στο ΚΕΑΤ όλων των εργαζομένων στην ΑΜΚΕ «Πρωτοπορία» και το ΚΔΑΠ - περιλαμβανομένων και των απολυμένων από αυτό - καθώς και του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων του.
  • Την κατάργηση - με την παραπάνω προϋπόθεση - των ιδιωτικού δικαίου μορφωμάτων που έχει συστήσει το ΚΕΑΤ με σκοπό να μπορούν οι Διοικήσεις του να διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις έξω από τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και να ποδοπατούν τους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ