Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Απαιτείται παλλαϊκός αγώνας για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα απαιτείται παλλαϊκός αγώνας για να μην πληρώσει τα σπασμένα της "απελευθέρωσης" και παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας ο ελληνικός λαός. Εδώ και τώρα πρέπει να ακυρωθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

Παλεύουμε συνεχόμενα, κάθε μέρα, κάθε ώρα για να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια κοινωνικό αγαθό, στην οποία να έχουν πρόσβαση όλοι και όλες».

Για εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έκανε λόγο σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η κίνηση αυτή θα είναι καταστροφή για τα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και γενικότερα όλο τον λαό». Ακόμα, επισήμανε πως αυτές οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αλλά το σύνολο των εργαζομένων που θα επιβαρυνθούν από τις αυξήσεις στα τιμολόγια, ενώ ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ