Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πλήρως ικανοποιημένοι οι Γερμανοί...

Με παρατάσεις και διάφορα «μαγειρέματα» επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τη γύμνια της στο τεράστιο σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ερμαιο της ίδιας πολιτικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αλλά και των Γερμανών μνηστήρων, που απαιτούν «γην ύδωρ», μαζί με την παράδοση του μεγαλύτερου και τελευταίου δημόσιου ναυπηγείου της χώρας, η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα και από μέρα σε μέρα, θα υπογραφεί η τελική σύμβαση παραχώρησης των μετοχών, εισέρχεται σε μια διαδικασία για το πώς ικανοποιήσει τα πιο προκλητικά αιτήματα των Γερμανών. Για την κυβέρνηση το ζήτημα δεν έγκειται στο περιεχόμενο των απαιτήσεων των Γερμανών, αλλά στο ότι παραβιάζονται οι όροι του διαγωνισμού, και αυτό που τη... δυσκολεύει είναι οι τυχόν προσφυγές των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλου, η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών θα ολοκληρωνόταν στις 22 Φλεβάρη, δηλαδή αύριο, ωστόσο, η διαδικασία παρατείνεται διότι, όπως αναφέρεται, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να καθοριστούν τα νέα στοιχεία που θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατόπιν αιτήσεως της τελευταίας.

Ωστόσο, με πρόσχημα την αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Γερμανών, που είναι, μεταξύ άλλων, και η ανάθεση και άλλων παραγγελιών από το Πολεμικό Ναυτικό, την ανάληψη εξ ολοκλήρου από την πλευρά του δημοσίου όλων των υποχρεώσεων του ναυπηγείου, και την εκ των προτέρων τριχοτόμησή του, ώστε αυτοί να κρατήσουν μόνο το ναυπηγικό κομμάτι του Σκαραμαγκά. Αυτές τις απαίτησες εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ