Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Τριετής «ασυμβίβαστη» καθυστέρηση

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ακόμα περιμένουν πολλοί ελαιοπαραγωγοί να δικαιωθούν οι ενστάσεις που υπέβαλαν πριν τρία χρόνια περίπου, για την παραγωγή της περιόδου 1998/99 και την οποία η κυβέρνηση αυθαίρετα έβγαλε μη επιδοτούμενη, με το όρο «ασυμβίβαστη».

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας και η οποία έχει ως εξής: «Είναι γνωστό ότι την παραγωγική περίοδο 1998-99 ένας ικανός αριθμός ελαιοπαραγωγών χαρακτηρίστηκαν σαν "ασυμβίβαστοι". Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και 182 Λέσβιοι ελαιοπαραγωγοί. Οι παραγωγοί αυτοί έκαναν τις αιτήσεις θεραπείας υποβάλλοντας και εκείνα τα παραστατικά στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η παραγωγή λαδιού που είχαν δηλώσει και ζητούσαν να επιδοτηθεί ήταν πραγματική. Από τότε, πέρασαν δυόμισι περίπου χρόνια και οι παραγωγοί αυτοί όχι μόνο δεν έχουν πάρει την επιδότηση για την ποσότητα του λαδιού που χαρακτηρίστηκε σαν μη "συμβατή" αλλά καν απάντηση δεν πήραν αν εγκρίθηκε ή όχι η αίτηση θεραπείας που είχαν υποβάλει».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και οι παραγωγοί να πάρουν την επιδότησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ