Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Προσαγωγές μελών της ΚΝΕ με εντολή «από τα πάνω»

Το γεγονός καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωση η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ

Σε 4 προσαγωγές μελών και στελεχών της ΚΝΕ με «εντολές από τα πάνω» προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί στην Κομοτηνή λόγω «υποψίας τέλεσης εγκληματικής ενέργειας».

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο της Παλιάς Νομικής του ΔΠΘ προκειμένου να αποκαταστήσουν γκράφιτι με την απεικόνιση του δολοφονημένου από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, το οποίο είχε βανδαλιστεί το προηγούμενο διάστημα από αγνώστους.

Δυνάμεις της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν, προχωρώντας επιτόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, και μάλιστα με εντολή «από τα πάνω», όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ και την παρουσία κλιμακίου του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κόμματος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η ΤΕ και το ΤΣ Ροδόπης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταδικάζουν τις απαράδεκτες προσαγωγές, τονίζοντας πως το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο ούτε και τυχαίο. «Η ένταση της καταστολής, της κρατικής βίας, της αστυνομικής αυθαιρεσίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Στόχο έχει να σπείρει τον φόβο στον λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα σε αυτούς που σηκώνουν κεφάλι. Γι' αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ στα "Πετρέλαια Καβάλας" και στους λιμενεργάτες του Πειραιά, στα μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο», τονίζεται.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να ξεμπερδεύουν με την κρατική βία, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις κυβερνήσεις και το κράτος του κεφαλαίου, «διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και δυναμώνοντας τον αγώνα για να μη μείνουν ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία και τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης στις σχολές, στα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που καλπάζει. Για να ζήσουν σε συνθήκες πραγματικής ειρήνης, χωρίς τον φόβο των πολεμικών συγκρούσεων των ιμπεριαλιστών, χωρίς την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο σφαγείο που ετοιμάζεται στην Ουκρανία και στοχοποιεί την Αλεξανδρούπολη και συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ