Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΩΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΑΣ
Διασυνδεδεμένες οι εξελίξεις σε Ανατ. Ευρώπη και Μ. Ανατολή

Η διασύνδεση της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη με τις εξελίξεις και στη Μέση Ανατολή αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχαν χτες στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, και της Συρίας, Φ. Μικντάτ.

«Η κατάσταση στον κόσμο εξελίσσεται γρήγορα - αυτό αφορά μεταξύ άλλων τη Βόρεια Αφρική και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του συριακού ζητήματος», ανέφερε ο Λαβρόφ. «Προς μεγάλη μας λύπη, τις δικές μας προσπάθειες που κάνουμε μαζί και οι οποίες στοχεύουν στην εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επηρεάζει η ατμόσφαιρα που αυτήν τη στιγμή καλλιεργούν οι Δυτικοί μας συνάδελφοι, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία σχεδόν ανυπέρβλητη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της δυτικής συμμαχίας».

Ο δε Σύρος ΥΠΕΞ τόνισε τον ρόλο - κλειδί της Ρωσίας για την «προώθηση ασφάλειας και σταθερότητας όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά τώρα και στην Ευρώπη», και πρόσθεσε ότι «η εκστρατεία υποκρισίας, ψεμάτων και απάτης που κάνει η Δύση είναι η ίδια που είχε εξαπολύσει σε βάρος της Συρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ