Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών

Πλατύ άνοιγμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών μπροστά στην εκδήλωση της Πέμπτης

Επί ποδός, πραγματοποιώντας ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε όλες τις σχολές, βρίσκονται η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής της ΚΝΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, με αφορμή και την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Μάρτη με θέμα «Το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων μας» και ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Εστίας του ιδρύματος στο Ρίο, στη 1 μ.μ., και για το λόγο αυτόν, συνολικά το Πανεπιστήμιο στολίζεται με αφίσες και πανό σε όλους τους χώρους του.

Από το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποιούν περιοδείες ανά σχολή και τμήμα, με ανακοινώσεις και καλέσματα, ανοίγοντας συζήτηση με φοιτητές, εργαζόμενους, πανεπιστημιακούς, μεταπτυχιακούς και ερευνητές. Αναφορά γίνεται και στις τρέχουσες εξελίξεις, στα ζητήματα του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, της ακρίβειας συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, των δυσκολιών διαβίωσης των φοιτητών αλλά και των εργαζομένων. Ο προβληματισμός του κόσμου είναι μεγάλος, όπως επίσης και το ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές περιοδείες στα τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Ιατρικής, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Δασκάλων, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ, καθώς και στην Εστία, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως το πρωί της Πέμπτης, ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά το κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση.

Εκδηλώσεις με το ίδιο θέμα διοργανώνονται επίσης αυτές τις μέρες:

  • Στην Καλαμάτα, από την ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.
  • Στην Τρίπολη, από την ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και τις ΟΒ Τρίπολης της ΚΝΕ, την Πέμπτη 17 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ