Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η καταστολή δεν θα περάσει!

Κινητοποίηση χτες στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζονταν φοιτητές με άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, απαιτώντας να αποσυρθούν οι απαράδεκτες, άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος φοιτητών για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πορεία των φοιτητικών συλλόγων στις 26/2/2020.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε από το δικαστήριο για τις 21/3.

Θυμίζουμε ότι τον Φλεβάρη του 2020 οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργάνωσαν πορεία για να καταδικάσουν την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στον χώρο του Πανεπιστημίου. Για να στείλουν μήνυμα ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης στα δικαιώματα των φοιτητών. Αλλωστε, για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση προετοιμάζει και την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, μέτρο που έχει καταδικαστεί πανελλαδικά από την πλειοψηφία των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και με τη χτεσινή τους κινητοποίηση στα δικαστήρια διεμήνυσαν πως η καταστολή δεν θα περάσει!

Στο ΣτΕ

Μια ακόμα μαχητική συγκέντρωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ένταση της καταστολής μέσα στις σχολές έγινε το πρωί της Παρασκευής, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας αυτήν τη φορά, όπου εκδικάστηκε η προσφυγή που έχουν καταθέσει Σύλλογοι πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα αναμένεται τους επόμενους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ