Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Χωρίς επαρκή θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο!

Χωρίς επαρκή θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο αναγκάζονται να διαμένουν οι εστιακοί φοιτητές της Αλεξανδρούπολης στα δωμάτια που μισθώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε ξενοδοχεία της πόλης εδώ και μέρες.

Στην Αλεξανδρούπολη το ΔΠΘ δεν διαθέτει εστίες, παρά μόνο ορισμένα δωμάτια που νοικιάζει από ξενοδοχεία, και μάλιστα για όσο διάστημα δεν είναι σε εξέλιξη η τουριστική περίοδος.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Εστιακών Φοιτητών Αλεξανδρούπολης, το γεγονός ότι με απόφαση του ξενοδοχείου η θέρμανση βρίσκεται σε λειτουργία για ελάχιστες ώρες τη μέρα ανάγκασε τους φοιτητές να αγοράσουν με δικά τους έξοδα ηλεκτρικές συσκευές για να μπορέσουν να ζεσταθούν στα δωμάτιά τους, τις οποίες μάλιστα η διοίκηση του ξενοδοχείου κατάσχεσε!

«Χωρίς ίχνος ντροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, το ξενοδοχείο «έβαλε προσωπικό να εισβάλει στα δωμάτια των συμφοιτητών μας την ώρα που έλειπαν και σαν τον κλέφτη μάζεψαν όποια ηλεκτρική συσκευή βρήκαν! Ακόμα και σήμερα αρνούνται να δώσουν πίσω ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης που οι ίδιοι οι φοιτητές αγόρασαν από την τσέπη τους, για να μην τις χρησιμοποιήσουν ξανά! Μάλιστα σε κάποιους απάντησαν ότι θα τις πάρουν πίσω όταν τελειώσουν τις σπουδές τους!».

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο υποστήριξε πως λειτουργεί την θέρμανση με βάση τα χρήματα που λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο.

«Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν ακριβώς γιατί οι ανάγκες αποτελούν κόστος και το δικαίωμά μας στη δωρεάν ποιοτική φοιτητική στέγαση δίνεται σε ιδιώτες», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, η οποία πραγματοποίησε παρέμβαση στη Γραμματεία του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, καταθέτοντας τα αιτήματα των φοιτητών για άμεση επιστροφή των προσωπικών αντικειμένων τους και εξασφάλιση χρηματοδότησης που να καλύπτει τις ανάγκες τους για θέρμανση. Επίσης, ανέγερση φοιτητικών εστιών με κρατική δαπάνη, μέσω αξιοποίησης της περιουσίας των πανεπιστημίων αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ