Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μέρα πανελλαδικής δράσης για τα δικαιώματα των αναπληρωτών η 18η Μάρτη

«Φτάνει πια με τη ζωή - λάστιχο, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων!», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή 18 Μάρτη για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Οπως σημειώνει η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών» στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση, «οι όροι ζωής των αναπληρωτών είναι πλέον δυσβάσταχτοι - ο μισθός μας δεν αρκεί ούτε για τα βασικά! Η εκτόξευση των τιμών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα ενοίκια, στα είδη κατανάλωσης δημιουργεί για πολλούς αναπληρωτές κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης! Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο! Με 900 ευρώ καλούμαστε να πληρώσουμε διπλάσια ΔΕΗ, ενοίκιο σχεδόν όσο ο μισός μισθός, πανάκριβη βενζίνη... και τελικά ο μισθός εξανεμίζεται από την πρώτη βδομάδα!

Για μία ακόμα φορά καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από έναν πόλεμο που ματώνει τους λαούς για τα κέρδη των λίγων! Λεφτά για την Παιδεία και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τα ΝΑΤΟικά σφαγεία!

Δεν πάει άλλο! Δεν δεχόμαστε πια να ζούμε ως όμηροι της "ευέλικτης" εργασίας, της ανασφάλειας, της ακρίβειας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή!».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης μεταξύ άλλων οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης» και Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», ενώ η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών» καλεί όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας: Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου, μείωση των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στο ρεύμα, επίδομα στέγασης και μετακίνησης, μαζικούς διορισμούς και μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ