Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ
Εντολές για ολοκλήρωση της ύλης χωρίς μείωσή της

Εντολές για ολοκλήρωση της ύλης στέλνει το υπουργείο Παιδείας στα Λύκεια, με έγγραφο του ΓΓ της υπουργείου Αλ. Κόπτη, αντί για μέτρα μείωσής της και στήριξη μαθητών κι εκπαιδευτικών.

«Υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της ύλης είναι οι διδάσκοντες», λέει το υπουργείο Παιδείας και προσθέτει πως «όπου παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των μαθημάτων που εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις παρακαλούνται οι διευθυντές των Γενικών Λυκείων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της».

Θυμίζουμε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν εντοπίσει εδώ και μήνες ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην ολοκλήρωση της ύλης τόσο για τις πανελλαδικές εξετάσεις όσο και για την Α' και Β' Λυκείου, που από φέτος θα λειτουργήσει η Τράπεζα Θεμάτων και γι' αυτό ζητούσαν και ζητούν τη μείωση της ύλης. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι έχουν προηγηθεί δυο χρονιές με παρατεταμένο κλείσιμο σχολείων και τηλεκπαίδευση, που δημιούργησε πολλά μορφωτικά κενά, για τα οποία η κυβέρνηση ποτέ δεν έκανε μια αποτίμηση και δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για την κάλυψή τους. Επιπλέον, και φέτος η χρονιά άρχισε με πολλά κενά εκπαιδευτικών για μήνες στα σχολεία, ενώ η ανυπαρξία μέτρων κατά της πανδημίας για άλλη μια χρονιά, έχει ως συνέπεια τα κρούσματα να καλπάζουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τμήματα να υπολειτουργούν κ.λπ. Ολα αυτά έχουν ως συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της ύλης, που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες μαθημάτων.

Και προφανώς το υπουργείο γνωρίζει το πρόβλημα, αντί για ουσιαστικά μέτρα, όμως, ρίχνει το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές να... «κόψουν τον λαιμό τους» και να ολοκληρώσουν την ύλη. Και μάλιστα στέλνει αυτές τις εντολές, χωρίς να έχει καν ανακοινώσει πότε λήγουν τα μαθήματα και πότε ξεκινούν οι εξετάσεις, για να ξέρουν τουλάχιστον οι εκπαιδευτικοί πόσες βδομάδες μαθημάτων έχουν ακόμη και να κάνουν τον προγραμματισμό τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ