Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Μαζική εκδήλωση για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών

Με μαζική συμμετοχή φοιτητών και εργαζομένων στον χώρο πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της αντίστοιχης Οργάνωσης Περιοχής της ΚΝΕ με θέμα «Για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων μας» και ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το αμφιθέατρο της Εστίας αποδείχθηκε μικρο, αφού με τη μαζική τους παρουσία φοιτητές και εργαζόμενοι ανέδειξαν το έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και για τις τελευταίες εξελίξεις. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Τεφάνης. Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός παρουσίασε τη θέση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο, αλλά και τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κάλεσε σε απεμπλοκή της χώρας, να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ιμπεριαλιστή - ληστή, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να μη βγουν εκτός συνόρων Ελληνες φαντάροι ή αξιωματικοί.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Μιχάλης Λαγουβάρδος, διδάκτορας στο Τμήμα Φυσικής και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών και Διδασκόντων του Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Οικονομάκης, καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Αλέξανδρος Βανακάρας, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υλικών, και ο Παναγιώτης Τζούδας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ, εκφράζοντας τη συμπόρευσή τους με τις θέσεις του ΚΚΕ και για το σύγχρονο πανεπιστήμιο. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, από τον Γραμματέα της ΠΟ της ΚΝΕ, Δημήτρη Μπαμπανιώτη, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που διακίνησαν τις προηγούμενες μέρες οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στον χώρο, σημειώνοντας ότι και οι απαντήσεις αποδεικνύουν την επικαιρότητα των θέσεων του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση θα παρουσιαστεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

  • Εκδήλωση για τη θέση του ΚΚΕ «για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας» διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση ΔΙΠΑΕ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που κλιμακωτά χτίζουν την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων(2022-03-02 00:00:00.0)
Πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ(2017-03-18 00:00:00.0)
Πλατιά συζήτηση για την οργάνωση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος(2011-04-05 00:00:00.0)
Περιοδείες και εκδηλώσεις στις σχολές(2009-05-07 00:00:00.0)
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στις σχολές(2008-03-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παιδεία(2007-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ