Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΚΝΕ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ
«Συνέντευξη με τον Μαρξ»

Την ενδιαφέρουσα παράσταση «Συνέντευξη με τον Μαρξ», της Ελένης Ζαφειρίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, την Κυριακή 20 Μάρτη στις 19.30 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό και στη συνέχεια η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ την φιλοξενεί την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 21.00 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 21.00 στο θέατρο «Αστόρια» στο Ηράκλειο και το Σάββατο 2 Απρίλη στις 21.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της:

«Τη χρονιά που πέρασε συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα. Στο πλαίσιο της επετείου η ΚΝΕ ανέπτυξε μια πλούσια πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα, επιδιώκοντας τα διδάγματα της επετείου να αποτελέσουν κίνητρο για δράση στο σήμερα, να δώσουν έμπνευση στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Είναι εφόδιο για κάθε νέο επαναστάτη η πείρα του κομμουνιστικού κινήματος στα πρώτα του βήματα.

Στον απόηχο αυτής της δραστηριότητας, επιλέγουμε την προβολή της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης. Μάλιστα, 18 Μάρτη ήταν η πρώτη μέρα από τις 72 που διήρκεσε η πρώτη "έφοδος στον ουρανό" του προλεταριάτου!

Στόχος της παράστασης είναι ο θεατής να γνωρίσει αυτά τα ιστορικά γεγονότα, το τι ήταν η Παρισινή Κομμούνα, να γνωρίσει μαζί τους τον ίδιο τον Μαρξ και τις ιδέες του. Ταυτόχρονα, να δημιουργήσει προτροπή για περαιτέρω γνώση αυτού του ιστορικού γεγονότος, η εμπειρία του οποίου είναι επίκαιρη μέχρι και σήμερα».

Συντελεστές της παράστασης είναι στο θεατρικό κείμενο και τη δραματουργία η Ελένη Ζαφειρίου, στη σκηνοθεσία ο Κώστας Σταματόπουλος, στα σκηνικά και τα κοστούμια η Βίκυ Πάντζιου, στη μουσική ο Ορέστης Ζαφειρίου, στον φωτισμό ο Ακης Βαλεργάκης, στην κίνηση η Αννα Λιανοπούλου, στο video art ο Αντώνης Δελαπόρτας, στα γραφιστικά ο Γιάννης Κλεφτογιάννης.

Ερμηνεύει ο Δημοσθένης Φίλιππας. Συμμετέχει επί σκηνής η Αννα Λιανοπούλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Συνέντευξη με τον Μαρξ» (2022-03-19 00:00:00.0)
«Συνέντευξη με τον Μαρξ» από τον Οκτώβρη (2021-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ