Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις για τις «Καρέκλες»

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο, για το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, «Οι Καρέκλες», που ανεβαίνει στο «Από Κοινού Θέατρο», σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο.

Ο Ιονέσκο σχολιάζει και παρουσιάζει στα έργα του το παράλογο, το αδιανόητο και το παράδοξο από την καθημερινή τρέλα της πραγματικότητας. Αλλωστε, το θέατρο του παραλόγου είναι το θέατρο του παράλογου κόσμου μας. H σκηνοθετική ματιά και βέβαια, η υποκριτική δεινότητα της Ελ. Γερασιμίδου και του Α. Ξένου ανέδειξαν τον λόγο του συγγραφέα.

Στις «Καρέκλες», δύο ηλικιωμένοι περιπλανώνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους, που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων, που δεν έρχονται, και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει το μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο... Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή, χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, γκρουπ 10 ατόμων).

Προπώληση: viva.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ